Lentopalloliiton toimitusjohtaja valottaa rajua säästökuuria – ”Pitkä aika, jossa liiton kulut ovat kasvaneet tasaisesti”

Julkaistu:

lentopallo
Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-Aho avasi liiton säästötarpeita Ilta-Sanomille.
Suomen Lentopalloliitto tiedotti tiistaina iltapäivällä liiton talouteen liittyvistä säästöistä sekä tulevista yt-neuvotteluista.

Ilta-Sanomien tavoittama Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-Aho avasi säästötoimien taustoja.

– Suurimmat säästöt kohdistuvat meidän hallintoon ja siihen tapaan, jolla meillä organisaatiota ja tehtäviä hoidetaan. Meillä on mahdollista tehostaa, mutta pyrimme siihen, että juniori- ja huippu-urheilu puoli kärsii mahdollisimman vähän näistä säästöistä.

Siika-Aho vakuuttaa, että Lentopalloliitto on toimintakykyinen hurjien säästötoimien jälkeen.

– Meillä on erilaisia asioita, joita voidaan tehdä paremmin ja tehokkaammin, Siika-Aho kertoi.

Suomen miesten maajoukkueen peliesitykset ovat olleet Tuomas Sammelvuon alkuvuoden Venäjälle lähdön jälkeen murheellisen huonoja. Suomi on hävinnyt uuden päävalmentajan Joel Banksin alaisuudessa 14 ottelua putkeen. Suomi jäi ilman olympiapaikkaa ensi kesän Tokion kisoista.

Siika-Ahon mukaan olympialaisiin pääseminen ei olisi tuonut liitolle taloutta korjaavia tuloja.

– Vaikka olympiapaikka olisi tullut, niin tilanne olisi ihan sama.

Liiton toimitusjohtajan mukaan säästöjen syynä ovat pitkäaikaiset ongelmat.

– Tässä on pitkä aika, jossa liiton kulut ovat kasvaneet tasaisesti. Samalla saadut tulot eivät ole kehittyneet samassa mittakaavassa. Jossain vaiheessa tulee tilanne, että on pakko katsoa peiliin ja puhaltaa peli poikki sekä tehdä jotain.
Huhtikuusta lähtien liiton toimitusjohtajana ollut Siika-Aho oli tietoinen Suomen Lentopalloliiton taloudellisista haasteista etukäteen, mutta haasteiden kokoluokka oli yllätys.

– Oli minulla tiedossa taloudellinen tilanne, ja se oli osasyy, miksi olen nykyisessä tehtävässäni.
Lentopalloliitto ei saanut lainkaan korvausta Tuomas Sammelvuon keväisestä siirtymisestä Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi. Siika-Ahon mukaan Sammelvuon lähtö ja liiton talousongelmat eivät liity toisiinsa.

–  Meillä on uusi päävalmentaja, jolla on uusi taustaryhmä. Sammelvuon siirrolla ei ollut liitolle positiivista eikä myöskään negatiivista vaikutusta, Siika-Aho kertoi.

Sammelvuon useita peräkkäisiä sopimuksia Siika-Aho selittää seuraavasti:

– Hän teki aivan erinomaista työtä maajoukkueen valmentajana, joten hänen kanssaan aina jatkettiin sopimusta, koska molemmat osapuolet halusivat jatkaa sopimusta.
Huhtikuusta liiton toimitusjohtajana toiminut Siika-Aho on joutunut myrskynsilmään vajaan viikon sisään monesta asiasta. Siihen ovat mahtuneet miesten maajoukkueen olympialaisista ulosjäänti, Sammelvuon Venäjälle lähdön jälkipuinti sekä liiton talousasiat.

– Onhan tämä viikko ollut kohtalaisen vilkas viikko, mutta pitää vain jatkaa eteenpäin ja laittaa kädet saveen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt