Tuomas Sammelvuota ylistetään Venäjällä – ”Kuin lappilainen haltija, ei vertaudu joulupukkiin”

Julkaistu:

Lentopallo
Venäjän lentopallomaajoukkueen tuoretta päävalmentajaa Tuomas Sammelvuota ylistetään venäläisessä mediassa.
Kuzbass Kemerovon sensaatiomaisesti Venäjän mestariksi valmentanut Tuomas Sammelvuo, 43, valittiin tänä vuonna Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi.

Myös maajoukkuepesti on alkanut vahvasti, sillä Sammelvuon toisessa Kansojen liigan turnauksessa kesäkuussa Venäjä voitti kaikki ottelut häviämättä erääkään.

Venäläinen verkkomedia sports.ru kirjoitti artikkelin väkevää uraa Venäjällä tekevästä suomalaisesta.

Sports.ru käy artikkelissaan läpi Sammelvuon uraa niin pelaajana kuin valmentajana. Kolme vuotta sitten Kemerovoon saapunut Sammelvuo on kaikesta päätellen saanut maan lentopallopiirit hurmioon menestyksellään.

– Sammelvuo on kuin lappilainen haltija, joka muutti kaiken saduksi ja toteutti Venäjän liigan kovimman sensaation 10 vuoteen, sivusto ylistää suomalaisen mestaruutta Kemerovossa.

– Ei vertaudu joulupukkiin. Liian nuori, sports.ru perusteli haltijavertaustaan artikkelissa.

Artikkelissa kerrotaan, että Sammelvuon aikana maajoukkueen ilmapiiri on muuttunut rennommaksi, ja pelaajat tykkäävät hänen alaisuudessaan pelaamisesta. Myös fanien kerrotaan pitävän Suomen maajoukkueen entistä päävalmentajaa sympaattisena.

– Yksi ehdoton plussa on valmentajan mainio venäjän kielen taito, joka antaa mahdollisuuden yhteisymmärryksen löytämiseen joukkueen sisällä nopeasti, artikkelissa kirjoitetaan.

Sammelvuon johtaman Venäjän meno on ollut vahvaa lentopallon Kansojen liigassa. Venäjä on 16 joukkueen sarjassa neljäntenä voitettuaan seitsemän yhdeksästä pelaamastaan ottelusta.

Sammelvuon jättämä Suomen maajoukkue sen sijaan on sukeltanut uuden brittivalmentajansa Joel Banksin johdolla. Suomi hävisi kaikki kuusi otteluaan Euroopan kultaisessa liigassa ja putosi hopeiseen liigaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt