Suomen lentopallomiehet putosivat Kultaisesta liigasta – jo kuudes peräkkäinen tappio

Julkaistu:

Lentopallo
Olympiakarsintoihin ja EM-kisoihin Suomi saa pari kokeneempaa pelaajaa mukaan
Miesten lentopallomaajoukkue putoaa ensi kaudeksi Hopeiseen liigaan. Suomi hävisi lauantaina Mikkelissä Tshekille 2–3 Kultaisen liigan lohkovaiheen päätösottelussaan ja jäi lohkossa voitoitta.

– Jos kuudesta ottelusta häviää kuusi, niin se todistaa, ettei nykyinen taso riitä Kultaiseen liigaan. Hopeinen liiga on parempi taso saada kokemusta nuorille pelaajille, sillä pelasimme tämän kesän Kultaisen liigan varsin kokemattomalla joukkueella, sanoi päävalmentaja Joel Banks.

Banks julkistaa maanantaina joukkueen, joka osallistuu 9.–11. elokuuta Kiinassa pelattavaan Tokion olympiakisojen karsintaturnaukseen. Vastaan tulevat Kiinan lisäksi Kanada ja Argentiina.

– Ainakin pari kokeneempaa pelaajaa tulee mukaan, mutta toisaalta pari on myös kieltäytynyt jo nyt. Heillä on alla loukkaantuminen tai motivaation puute, Banks sanoi.

Monivuotinen luottohakkuri Olli-Pekka Ojansivu on kertonut sosiaalisessa mediassa olevansa käytettävissä olympiakarsinnoissa ja EM-kisoissa. Mikkelissä ottelua katsomassa ollut Ojansivu sanoi puhuvansa maajoukkueesta kerran jo kieltäytyneen Urpo Sivulankin mukaan.

Nykyinen kapteeni Sauli Sinkkonen ainakin toivottaisi kaksikon tervetulleeksi.

– Molemmat ovat meritoituneita pelimiehiä. Kyllä minulle kelpaisi, mutta en tee valintoja, Sinkkonen sanoi.

Hyvät vaiheet liian lyhyitä

Lauantain Tshekki-ottelussa näkyi jälleen Suomen kovuuden puute tietyillä hetkillä. Voitettuaan ensimmäisen erän Suomella oli toisessa erässä eräpallo, mutta sitä joukkue ei käyttänyt. Sen jälkeen Suomella oli hyviä vaiheita, mutta ei riittävästi.

– Harmittavasti menetimme toisen erän. Muutenkin tuli monenlaisia pieniä mokia, mistä vastustaja rankaisee tällä tasolla. Uuden valmentajan tuomat muutokset pelitapaan eivät jokaisessa tilanteessa säily mielessä, eikä yhteispeli toimi, Sinkkonen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt