Suomen lentopallomaajoukkueen uuden valmentajan debyytti oli surkea – pelaaja nosti kissan pöydälle

Julkaistu:

Lentopallo
Suomi sai palloja varpaille jatkopallohyökkäyksissä.
Britti Joel Banksin debyytti Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajana ei alkanut aurinkoisesti, sillä Ukraina voitti lauantaina Tampereella pelatun Kultaisen liigan avausottelun 3–1.

Suomi voitti avauserän kuudennella eräpallollaan 30–28, mutta sen jälkeen Ukraina vei ottelua. Etenkin Suomen hyökkäystehot jäivät tappioerissä todella heikoiksi.

– Mielestäni ottelussa oli hyviä hetkiä paljon ja varmasti ottelu oli minulle hyödyllinen monella tavalla. Täytyy samalla muistaa millä tasolla Ukraina pelasi EM-karsinnoissa, ja tämä täällä ollut joukkue on heidän ykköskokoonpanonsa, Banks sanoi.

Suomella oli avauskokoonpanossa viisi pelaajaa niistä seitsemästä, jotka lähes tasan vuosi sitten aloittivat Tshekkiä vastaan vuoden 2018 Kultaisessa liigassa. He olivat passari Akseli Lankinen, hakkuri Samuli Kaislasalo, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen.

– Tuttuja pelaajia on, mutta uuden valmentajan systeemit ovat silti erilaiset. Pelissä näkyi, ettei Banks ehtinyt seurakiireiden takia olla joukkueen valmistavalla leirillä kovinkaan kauaa. Meillä on yleensä syöttö vahvin ase, mutta tänään se oli kaukana siitä tasosta, Kaislasalo sanoi.

Ajoittain hyvää puolustuspeliä

Kaislasalo teki 15 pistettä, aloittaneet yleispelaajat Niko Suihkonen ja Antti Ronkainen 12 mieheen. Mutta kolmikon hyökkäysprosentit olivat välillä 35–42, mikä taso ei riittänyt. Ukraina voitti torjuntapisteet 16–9.

– Meillä oli ajoittain hyvää puolustuspeliä, mutta liian usein jatkopallohyökkäyksestä tuli pallo varpaille. Sellainen ei kuulu meidän pelityyliin ja olen varma, että seuraavassa ottelussa pelaamme paremmin, Kaislasalo sanoi.

Kaislasalo oli vuosi sitten viidessä kuudesta alkulohkon ottelusta Suomen tehokkain pelaaja. Suomi ei selviytynyt lopputurnaukseen.

Ukrainan valmentajana toimii lentopalloliigassa mestaruutta VaLePassa 2012 ja 2014 juhlinut Ugis Krastins.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt