Oulun Etta virittelee lentopalloyllätystä – naisissa Hämeenlinna juhli Kuusamon kustannuksella: ”Syöttö toimi”

Julkaistu:

Lentopallo
Naisten hallitseva mestari Hämeenlinnan Lentopallokerho kaatoi kotonaan Pölkky Kuusamon. Miehissä Oulun Etta virittelee yllätystä.
Naisten lentopallon Mestaruusliigan voittoa viime keväänä juhlinut Hämeenlinnan Lentopallokerho pystyi keskiviikkona tiukassa paikassa kaatamaan Kuusamon 3–1 ja tasoittamaan välierävoitot 1–1:een.

– Joukkue oli energinen alusta alkaen toisin kuin tiistaina. Kuusamo on kova joukkue ja sitä vastaan pitää taistella hyvin. Meillä toimi syöttö hyvin alusta alkaen toisin kuin tiistaina ja se auttoi omassa pelissä, sanoi Hämeenlinnan valmentaja Matteo Pentassuglia.

Hämeenlinna voitti ässät 15–3, Emmi Riikilä syötti ässistä seitsemän. Hämeenlinna osoitti myös henkistä kovuutta, sillä se hävisi toisen erän johdettuaan sitä 19–15. Tauon jälkeen se pelasi edelleen voimakkaasti ja torjuntapeli onnistui.

– Saimme Kuusamon tähdistä Trine Kjelstrupin hyvin kiinni. Maeva Orle ei ollut vielä täydessä kunnossa, mutta hän oli hyvä torjunnassa ja puolustuksessa, Pentassuglia jatkoi.

Suvi Kokkonen oli 25 pisteellä Hämeenlinnan tehokkain, Mara Green teki 16 pistettä. Kuusamon parhaat olivat Adeja Lambert 19 ja Mia Swanegan 18 pisteellä.

Välieräsarjan kaksi seuraavaa ottelua pelataan ensi viikonloppuna Kuusamossa.

Miehissä muhii yllätys

Etta kukisti runkosarjan voittaneen Hurrikaani-Loimaan jo toisen kerran.

Vuosina 2011–18 vain yhden kerran lentopallon Mestaruusliigan välierissä pelannut Oulun Etta näytti keskiviikkona joukkueelta, jolla on täydet mahdollisuudet edetä ensimmäistä kertaa seuran historiassa loppuotteluun.

Olli Kuoksan valmentama Etta kaatoi runkosarjan voittaneen Hurrikaani-Loimaan 3–2 ja siirtyi välieräsarjassa johtoon voitoin 2–1. Neljäs ottelu pelataan myös Oulussa jo torstaina.

–Yksi pallo kerrallaan annetaan painetta suosikille. Ottelu oli tänäänkin hyvin tasainen, joukkueet ovat aika samanlaisia. Puolustimme lopussa paremmin ja se oli ratkaisu, Kuoksa sanoi.

Pudotuspelien pistepörssiä johtava Joonas Jokela tehtaili 28 pistettä. Hurrikaanin virkaveli Antti Ropponen teki pisteen enemmän ja joukkueet tekivät itse saman määrän pisteitä eli 81.

Mutta viidennessä Ettan 15–9 voittamassa erässä sen hyökkäyspeli oli monta kertaa laadukkaampaa kuin Hurrikaanin. Onnistumisprosentti oli 53 vain yhdellä virheellä, kun Hurrikaani teki erässä neljä virhettä ja iski pallon kenttään vain 30 prosentin tehoilla.

–Yleisö tuki meitä todella hienosti ja sama tunnelma jatkuu varmasti, Kuoksa kehui oululaisia.

Ettan paras sijoitus on neljäs vuodelta 2011, silloin se hävisi pronssiottelut Isku-Volleylle. Hurrikaani on ollut mitaleilla seitsemän kertaa peräkkäin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt