VaLePa murskasi Savo Volleyn tylysti välieräavauksessa - Lentopallo - Ilta-Sanomat

VaLePa murskasi Savo Volleyn tylysti välieräavauksessa

VaLePa voitti Savo Volleyn.

Julkaistu: 17.3.2019 20:37

Vieraskentällä onnistunut Etta katkaisi Hurrikaanin 17 voiton sarjan.

Kahdella edellisellä lentopallon miesten Mestaruusliigan kaudella juhlinut VaLePa näytti sunnuntaina joukkueelta, joka on valmis hakemaan kolmatta peräkkäistä mestaruutta. VaLePa avasi tiukaksi ennakoidun välieräsarjan Savo Volleyta vastaan tyrmäävällä 3–0-kotivoitolla Sastamalassa.

Melko tasaisen avauserän jälkeen VaLePa murskasi savolaiset. Passari Mikko Esko pyöritti peliä, ja keskipelaajat Tommi Siirilä ja Markus Kaurto loistivat. VaLePan tappoprosentti oli loistava 64.

– Vastaanotto toimi, ja se mahdollisti keskihyökkäyksen. Passarin on hyvä antaa, kun on maajoukkuemiehet ratkaisijoina, sanoi VaLePan apuvalmentaja Janne Kangaskokko.

VaLePan keskipelaajat iskivät 21 passista 15 pistettä, kun Savo Volleyn kolme keskipelaajaa Jukka Lehtonen, Aleksi Kaatrasalo ja Severi Savonsalmi saivat yhteensä kokoon yhden hyökkäyspisteen yhdeksästä passista.

Siirilä otti myös viisi torjuntapistettä ja oli Antti Suihkosen kanssa VaLePan tehokkain 15 pisteellä. Neljä pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen saldoon, mutta vieraista tähän pääsi vain Olli-Pekka Ojansivu 15 pisteellä.

– En etukäteen paljon mieti, kenelle passia annetaan. Ottelun aikana tehdään ne päätökset. Meillä riittää ratkaisijoita, Esko sanoi.

Etta pehmitti runkosarjan ykkösen

Oulun Etta tasoitti toisen välieräsarjan voitot 1–1:een, kun Olli Kuoksan valmentama joukkue kaatoi Loimaalla runkosarjan voittaneen Hurrikaani-Loimaan 3–1.

Hurrikaani oli voittanut edelliset 17 otteluaan, niistä 13 runkosarjan lopussa ja neljä pudotuspeleissä.

Joukkueiden hakkurit olivat avausottelun tapaan kovassa vireessä, sillä Hurrikaanin Antti Ropponen ja Ettan Joonas Jokela tekivät 30 pistettä.

Hurrikaani selvitti ottelussa seitsemän Ettan ottelupalloa, niistä viisi kolmannessa erässä. Sen Hurrikaani voitti kahdeksannella eräpallollaan 35–33.

– En ajattele sen enempää henkisiä voittoja tai muitakaan termejä, seuraavaan peliin pitää parantaa omaa peliä, Kuoksa sanoi.

Luitko jo nämä?