Villi väite Venäjältä: Valmentaja Tuomas Sammelvuo haluaa hakea Venäjän kansalaisuutta - Lentopallo - Ilta-Sanomat

Villi väite Venäjältä: Valmentaja Tuomas Sammelvuo haluaa hakea Venäjän kansalaisuutta

Tuomas Sammelvuon työtilanne puhuttaa kiivaasti Suomen lentopallopiirejä.

Julkaistu: 24.2.2019 21:56

Lentopallomaajoukkueen päävalmentajaa Tuomas Sammelvuota ollaan viemässä huippupestiin Venäjälle.

Huippuvalmentaja Tuomas Sammelvuon työkuviot ovat olleet viime aikoina suosittu puheenaihe lentopallopiireissä.

Sammelvuota, 43, pidetään vahvana kandidaattina Venäjän lentopallomaajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi. Sammelvuolla on voimassa oleva sopimus Suomen lentopalloliiton kanssa ja hän valmentaa Suomen maajoukkuetta.

Lisäksi Sammelvuo toimii Kemerovon kaupungissa venäläisseura Kuzbassin päävalmentajana. Nyt kyseisen seuran urheilujohtaja Sergei Lomako on heittänyt lusikkansa soppaan.

Lomako väitti venäläiselle uutistoimistolle Tassille, että Sammelvuo on varteenotettava vaihtoehto Venäjän maajoukkueluotsiksi. Sitten seurasi vielä kovempi väite.

– Sammelvuo suunnittelee hakevansa Venäjän kansalaisuutta. Hän haluaisi tehdä niin, seurapomo sanoi.

Venäjän lentopalloliitto aikoo kertoa maajoukkueen uuden päävalmentajan nimen 1. päivä maaliskuuta.

Sammelvuo on valmentanut Kuzbassia vuodesta 2016. Venäläismedian mukaan suomalaisluotsi puhuu sujuvaa venäjää.

Ilta-Sanomat tavoitti Sammelvuon, mutta hän ei kommentoinut tilannettaan mitenkään. Suomalaisvalmentaja ei myöskään erikseen kysyttäessä kommentoinut IS:lle venäläismedian väitettä halusta hakea Venäjän kansalaisuutta.

Suomen lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi kertoi aiemmin IS:lle, että liitto on periaatteessa valmis päästämään Sammelvuon huippupestiin.

– On tajuttoman hieno homma, että suomalainen kaveri on oikeasti vaihtoehto Venäjän tasoisen lentopallomaan päävalmentajaksi. Emme ole estämässä tätä, mutta sitä ennen pitää selvittää vielä monta asiaa, Sydänlammi sanoi viikonloppuna.

Sammelvuon nykyinen sopimus Suomen kanssa kestää Tokion olympiavuoteen 2020.

– Kaikki sopimukset ovat muutettavissa, jos yhteisymmärrys löytyy. Olemme valmiit neuvottelemaan eri vaihtoehdoista, mutta sitä ennen on varmistettava oman maajoukkueen iskukyky. Meillä on oltava parhaat mahdollisuudet menestyä myös ensi kesänä. Se on tärkeätä Olympiakomitean, fanien ja koko lajiväen kannalta, Sydänlammi korosti.

Luitko jo nämä?