Kovassa nosteessa oleva Tuomas Sammelvuo vahvasti ehdolla Venäjän päävalmentajaksi: "Valmistelen täysillä Suomen ohjelmaa"

Julkaistu:

Lentopallo
Hienoa työtä tehneen Tuomas Sammelvuon nimi on noussut esille, kun Venäjän lentopallomaajoukkueelle etsitään päävalmentajaa.
Luotettavan lentopallosivuston WorldofVolleyn mukaan kärkiehdokkaiden joukko Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi on kutistunut kolmeen nimeen: Tuomas Sammelvuohon, serbialaiseen Slobodan Kovaciin ja italialaiseen Lorenzo Bernardiin.

– Spekulointeja on ollut todella monen valmentajan suhteen – ja minun nimi on ollut niissä mukana, Venäjältä tavoitettu Sammelvuo kommentoi Ilta-Sanomille.

Pestin ottaminen ei ole Sammelvuon mukaan ajankohtaista ainakaan tällä hetkellä.

– Oma tilanteeni maajoukkuevalmennuksen suhteen on ihan selkeä. Olen valmistellut täysillä Suomen ohjelmaa ensi kesäksi, Sammelvuo painotti.

Sammelvuon nykyinen maajoukkuesopimus on voimassa vuoteen 2020 asti. Hän luotsaa Suomea seitsemättä vuotta ja pyrkii viemään maajoukkueen Tokion olympiakisoihin.

Sammelvuo on hankkinut arvostetun aseman Venäjällä. Hän pelasi siellä taannoin neljä kautta. Nyt on menossa kolmas vuosi Kuzbass Kemerovon valmentajana. Kemerovo on Venäjän superliigassa kakkosena heti suuren ja mahtavan Zenit Kazanin jälkeen.

Suomalainen on noussut spekulaatioissa todella kovaan seuraan. Kovac on luotsannut muun muassa Iranin ja Slovenia maajoukkueita sekä useita eurooppalaisia suurseuroja. Venäjä on tullut tutuksi Belgorodissa.

Takavuosien tähtipelaajiin kuulunut Bernardi on edennyt valmentajaurallaan italialaiseen tähtisikermään Perugiaan.

Venäjä tarvitsee uuden päävalmentajan Sergei Shljapnikovin siirryttyä vuoteen 2022 asti kestävän koulutusohjelman vetäjäksi.

Samana syksynä Venäjällä järjestetään lajin MM-kisat. Tämä on herättänyt lentopallobuumin monessa kaupungissa. Isännyyden eteen tehdään suuria satsauksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt