Lentopallo

Kommentti: Suomen lentopallomiehiltä hämmästyttävä tasonnosto

Julkaistu:

Lentopallo
Suomi valtaa MM-turnauksen jatkopaikan sensaatiomaisesti, jos Puerto Rico kaatuu sunnuntaina, kirjoittaa Jari Perkiö.
Lentopallomaajoukkueen valmentajaa Tuomas Sammelvuota on kritisoitu kesän mittaan normaalia enemmän suomalaisten vaisujen esitysten takia.

Perjantai-iltana kellossa oli toinen ääni.

Sammelvuo sai viritettyä joukkueen huippuiskuun vuoden tärkeimmässä ottelussa. Kuuba-voitto kirkasti suomalaisten ilmeet kerrasta ja muutti MM-asetelmat täydellisesti.

Nyt Suomi on taas tiukasti kiinni jatkopaikassa. Sammelvuon luotsaama joukkue etenee kuudentoista parhaan joukkoon toisen kerran peräkkäin, jos lohkon heikoin joukkue Puerto Rico kaatuu sunnuntaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Se olisi huikea saavutus jo sinänsä ja vielä kovempi juttu alkukesän vaikeuksien jälkeen. Suomi on ehditty tuomita tylysti jo useaan otteeseen.

Sammelvuo on saanut osansa ryöpytyksestä. Hän piti kuitenkin päänsä kylmänä ja kaivoi Kuuba-peliin kaksi onnistunutta jokerikorttia.

Reilun kuukauden sairauslomalta palannut Markus Kaurto otti verkon keskustan häikäisevästi haltuunsa. Hienon alkukesän jälkeen notkahtanut Sakari Mäkinen palasi parrasvaloihin jäätävällä laituripelillä.

Sensaatiomaisesta voitosta huolimatta suomalaiset eivät voi laskea paljon Puola- ja Iran-pelien varaan, vaikka lisäbuustia tulikin. Niinpä Puerto Rico -ottelu on ehdoton avainpeli.

Puola on aloittanut turnauksen kahdella vakuuttavalla voitolla ja todistanut kuuluvansa suurimpien suosikkien joukkoon myös tässä turnauksessa. Kuuballe kärsitty erätappio voidaan luokitella lähinnä työtapaturmaksi.

Puolan materiaalista löytyy paitsi huippulaatua myös laajuutta. Niinpä belgialaisvalmentaja Vital Heynenilla oli varaa lepuuttaa ykkösnyrkkiään Puerto Ricoa vastaan.

Iran näytti suuruutensa Bulgaria-kamppailussa. Serbialaisen Igor Kolakovicin luotsaama joukkue pehmitti MM-isännän neljässä erässä Mohammad Javad Manavin johdolla.

Samana iltana nähtiin Iranin vaarallisuus ja Bulgarian haavoittuvuus. Samoja viitteitä oli ilmassa jo MM-avauksessa, mutta Suomi ei pystynyt tarttumaan silloin tilaisuuteensa.

Tältä pohjalta Suomen voitto Puolasta tai Iranista vaatisi supersuorituksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt