Lentopallo

Suomen lentopallomiehille selvä tappio MM-avauksessa

Julkaistu:

Lentopallo
Suomi kärsi 0–3-tappion isäntämaa Bulgarialle.
Suomi hävisi lentopallon miesten MM-kisojen avauspelinsä Bulgarialle suoraan kolmessa erässä. Kisaisäntä Bulgaria vei Varnassa pelatun kamppailun nimiinsä erälukemin 25–21, 25–19, 25–22.

Vaikka D-alkulohkon kamppailu kulki vahvasti Bulgarian komennossa, Suomi aloitti ottelun hyvin. Avauserän loppupuolella Bulgaria kuitenkin karkasi, ja toinen erä meni selvästi kisaisännille.

Päätöserässä Suomen melko nuori joukkue yritti parhaansa, mutta Bulgaria oli yksinkertaisesti liian vahva. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo antoi ottelussa vastuuta arvokisoissa kokemattomille Antti Ronkaiselle, Sakari Mäkiselle ja Niko Suihkoselle.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Urpo Sivula ja Sauli Sinkkonen, joista ensiksi mainittu keräsi yhdeksän ja jälkimmäinen kahdeksan pistettä. Bulgarian ykköstykki oli 16 pisteen Valentin Bratoev.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

–Bulgarian isot äijät torjuivat hyvin. Ei se paljosta ollut kiinni, ja hyvin taistelimme. Kyllä tästä hyvä turnaus tulee, kun selkeytämme tiettyjä juttuja, Sivula sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Bulgaria kuuluu maailman lentopallovalioihin. Se on yltänyt miesten MM-kisoissa viidesti mitaleille. Tuorein MM-mitali on kuitenkin melko kaukaa, sillä Bulgaria oli 2006 pronssilla.

Suomi jatkaa MM-urakkaansa perjantaina, jolloin sitä vastaan asettuu Kuuba. MM-kisat pelataan Varnassa Bulgariassa ja Roomassa Italiassa.

Avauspäivän toisessa ottelussa Italia kukisti Japanin erin 3–0.

Lentopallon MM-kisat

Ajankohta: 9.–30.9.

Isäntämaat: Italia ja Bulgaria.

Pelipaikat: Italiassa Bari, Bologna, Firenze, Milano, Rooma ja Torino (loppuhuipennus), Bulgariassa Sofia, Varna ja Ruse.

A-lohko (Firenze): Italia, Argentiina, Japani, Belgia, Slovenia, Dominikaaninen tasavalta.

B-lohko (Ruse): Brasilia, Kanada, Ranska, Egypti, Kiina, Hollanti.

C-lohko (Bari): USA, Venäjä, Serbia, Australia, Tunisia, Kamerun.

D-lohko (Varna): Bulgaria, Puola, Iran, Kuuba, Suomi, Puerto Rico.

Neljä parasta kustakin alkulohkosta jatkoon. Toinen kierros pelataan neljässä neljän joukkueen lohkossa.

Näiden voittajat ja kaksi parasta kakkosta (eli yhteensä kuusi maata) kolmannelle kierrokselle.

Se pelataan kahdessa kolmen joukkueen lohkossa. Kaksi parasta molemmista lohkoista välieriin.

Menestys vaatii venymistä

Suomen jatkopaikka edellyttää voittoja Kuubasta ja Puerto Ricosta.

9.9. Bulgaria–Suomi: Toinen MM-isäntä halusi ”sopivan helpon” vastustajan avausotteluunsa ja päätyi Suomeen. Fanaattinen kotiyleisö lisää luonnostaan Bulgarian sykettä, mutta myös paineet ovat huipussaan. Tämä tarjoaa Suomelle pienen yllätyssauman. Varsinkin, kun Bulgarialta puuttuu neljä runkopelaajaa loukkaantumisten takia. Etenkin tähtihakkuri Tsvetan Sokolovin poissaolo jättää ison aukon.

14.9. Suomi–Kuuba: Tämä on Suomelle alkulohkon tärkein kamppailu menestystä ajatellen. Neljä vuotta sitten maajoukkue sai valtavan lisäbuustin pehmitettyään Kuuban MM-avauksessa 3–2. Nyt vastustajan iskukyky on suuri arvoitus Tampereen raiskausskandaalin ja tähtipelaajien "joukkopaon" jäljiltä. Tuore Pan American Cupin pronssi vahvisti Kuuban uskoa.

15.9. Puola–Suomi: MM-kultaa puolustava Puola kuuluu nytkin suurimpiin suosikkeihin. Runsaasti suitsutettu luotsi Vital Heynen on tehnyt hienoa työtä tässäkin joukkueessa, kuten aiemmin Saksan ja Belgian kanssa. Odotukset nousivat kattoon, kun Puola kypsytti kivikovan Venäjän hiljattain Hubert Wagner -turnauksen finaalissa. Voitto vaatii Suomelta ison ihmeen.

16.9. Puerto Rico–Suomi: Jo neljänteen peräkkäiseen MM-turnaukseen selviytynyt Puerto Rico antoi myrskyvaroituksen neljä vuotta sitten yllättämällä Italian. Silloin kirkkaimpana tähtenä loisti Maurice Torres. Italian pääsarjaan siirtyvä huippuhakkuri on edelleen joukkueen tukipilari. Suomea odottaa hikinen päivätyö eksoottisen vastustajan kanssa.

18.9. Suomi–Iran: Maailman passarieliittiin lukeutuva Saeid Marouf johtaa Iranin peliä majesteettisesti. Marouf käyttää hyökkäysarsenaalia viisaasti ja aiheuttaa runsaasti päänvaivaa kärkimaillekin. Edellisen MM-turnauksen kuudes sija parantua hyvinkin uuden päävalmentajan Igor Kolakovicin komennossa. Liian kova haaste Suomelle.

ARVIO: Suomelta vaaditaan huippuonnistuminen jatkopaikkaan. Kun toiselle kierrokselle (= 16 parhaan joukkoon) selviytyy neljä maata kustakin lohkosta, Suomen tulos määräytyy pitkälti Kuuba- ja Puerto Rico -otteluiden perusteella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt