Suomen miesten lentopallomaajoukkueelle karu tappio

Julkaistu: , Päivitetty:

Lentopallo
Miesten lentopallomaajoukkue kärsi kirvelevän tappion Romanialle EM-kisojen karsinnoissa Helsingissä.
Romania löi Suomen erin 3–2 (25–18, 21–25, 25–22, 18–25, 15–6), minkä johdosta Suomi menetti A-lohkon kärkipaikan.

Suomen parhaana pistemiehenä hääri Elviss Krastins, joka teki 20 pistettä.

– Kaikki on onneksi auki. Saimme tästäkin pisteen, joten kaikki on auki, yleispelaaja Krastins sanoi STT:lle.

Tasaisessa ottelussa lyöntivoimainen Romania jyräsi fyysisyydellään ja mätti tarvittavat pisteet kenttään. Päätöserässä se karkasi heti 4–0-johtoon, ja peli oli sillä selvä.

– Meidän pelin taso vaihteli liikaa. Kaveri pääsi niskan päälle, kun emme saaneet syöttöjä ylös ja oma syöttömme takkusi, Krastins pohti.

Ero rankingissa ei näkynyt kentällä

Romania on Euroopan rankingissa 27:s eli 17 sijaa Suomea alempana, mutta tämä ei näkynyt keskiviikon pelissä mitenkään.

Ranking huijaa jonkin verran, sillä Suomi ei pelaa karsinnoissa parhaalla miehistöllään. Joukkueelta puuttuvat eri vaivojen takia yleispelaajat Niklas Seppänen ja Antti Siltala sekä keskitorjujat Markus Kaurto ja Tommi Siirilä. Seppänen ja Siltala eivät ehdi kuntoutua myöskään syyskuussa käytäviin MM-kisoihin.

Suomelta puuttuu myös muutamia kotimaisessa Mestaruusliigassa pelaavia nimimiehiä, jotka eivät ole enää vastanneet maajoukkuekutsuun myöntävästi.

Suomen laitahyökkäys ei toiminut täydellä teholla, sillä Sakari Mäkinen hyytyi vaihtoon toisessa erässä. Nuori Antti Ronkainen pääsi hänen tilalleen. Hakkuri Urpo Sivula oli puolestaan vaihdossa viidennessä erässä.

Krastinsin ohella keskitorjuja Sauli Sinkkonen oli terävänä tehden 16 pistettä vähillä virheillä. Romanialta laituri Marian Iulian Bala saalisti 19 pistettä.

Karsinnat jatkuvat Suomen osalta sunnuntaina Craiovassa Romania-vieraspelillä. Karsintojen päätöspeli, kotiottelu Tanskaa vastaan, on ohjelmassa ensi vuoden alussa.

Lohkovoittajat sekä lohkojen viisi parasta toiseksi sijoittunutta maata selviytyvät vuoden 2019 EM-kisoihin, jotka järjestetään Ranskassa, Sloveniassa, Belgiassa ja Hollannissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt