Lentopallo

Suomi nousi jälleen voittoon lentopallon naisten EM-karsinnoissa!

Julkaistu:

Lentopallo
Suomi jatkaa voittokulkuaan EM-karsinnoissa. Nyt jalkoihin jäi lohkon ennakkosuosikki Tshekki.
Suomen naisten lentopallomaajoukkue pystyi toistamiseen nousemaan tappioasemasta otteluvoittoon EM-karsinnoissa. Suomi kukisti karsintojen toisessa pelissään Tshekin 3–2 (19–25, 25–15, 21–25, 25–23, 15–8) lauantaina Salossa, vaikka oli tappiolla ottelua jo erin 1–2.

Keskiviikon karsinta-avauksessa Tallinnassa Suomi päihitti Viron 0–2-tappioasemasta huolimatta 3–2.

Kahden voiton myötä Suomen naisten EM-unelma elää vahvana. Neljän maan karsintalohkosta kaksi parasta etenee syksyn 2019 EM-kisoihin. Ensi viikolla sinivalkoiset kohtaavat kahdesti Ruotsin, joka on rankingin perusteella lohkon heikoin vastustaja. Suomen naiset ovat olleet viimeksi EM-kisoissa vuonna 1989.

– EM-paikka on yksi ja ainoa tavoite. Olemme siinä suunnassa, että EM-kisat ovat mahdolliset. Ristiinpelaamista voi kuitenkin vielä tulla, Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi asetteli sanojaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä ilta nautitaan tästä voitosta, mutta ennen nukahtamista vedämme verkkatakin vetoketjun tiukasti ylös asti.


Tshekki-voitto lukeutuu Suomen viime vuosien kovimpiin. Tshekki on pelannut EM-kisoissa joka kerta vuodesta 2007, mutta nyt se on aloittanut karsinnat kahdella tappiolla.

Suomi sai makean revanssin vastustajastaan, sillä kesän Kultaisen liigan pronssiottelu päättyi Tshekin voittoon. Tshekkiä ei ole auttanut karsinnoissa edes yleispelaaja Helena Havelkovan paluu maajoukkueeseen. Yksi maailman parhaista pelaajista pelipaikallaan teki lauantaina 21 pistettä, mutta oli paikoin virheherkkä.

Vilposelle 27 pistettä

Suomen avainpelaajat olivat hakkurin tontille kesken Viro-pelin siirtynyt Pauliina Vilponen sekä ensiluokkaisesti palloja hyökkääjille jaellut passari Kaisa Alanko. Uransa elokuun karsintapeleihin päättävä Vilponen tehtaili 27 pistettä.

Yleispelaaja Noora Kosonen säesti Vilposta mainiosti 17 pisteellään. Suomen pelaamista ei lannistanut edes toisen yleispelaajan Salla Karhun jääminen plus-miinus-tilastossa miinus yhteen.

–Meidän menestyminen ei yllätä yhtään. Olemme harjoitelleet todella hyvin ja tiedämme, että pystymme voittamaan näitä pelejä, Kosonen tuumi.


Kosonen, 24, pelasi kotihallissaan, sillä hän edusti salolaista LP Viestiä peräti seitsemän kauden ajan. Ensi vuodeksi hän suuntaa Saksan Bundesliigan Erfurtiin. Kesän peleissä Kosonen oli kakkosliberon roolissa selkävamman vuoksi.

Päätöserässä Suomi pehmitti Tshekin siirtymällä ratkaisevasti 7–1-johtoon. Vierailijoiden pakkaa sekoitti hakkuri Vilposen normaalista poikennut pelirooli.

–Suomen yleispelaajat (Kosonen ja Karhu) pelasivat odotettua paremmin. Jäimme jälkeen vastaanotossa ja sen jälkeisessä hyökkäyksessä, Tshekin kapteeni Barbora Purchartova kertoi.

Suomen ensimmäinen Ruotsi-ottelu on vuorossa keskiviikkona Helsingissä. Maat kohtaavat uudelleen ensi lauantaina Uumajassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt