Lentopallo

Lentopallonaisten voimat riittivät vain erävoittoon – Tshekki jätti Suomen Euroopan liigassa neljänneksi

Julkaistu:

Lentopallo
Salla Karhu oli ottelussa Suomen tehopelaaja 17 pisteellään.
Tshekki nujersi Suomen lentopallonaiset 109 minuutissa lukemin 3–1 (25–17, 28–26, 25–27, 25–21) lentopallon kultaisen Euroopan liigan pronssiottelussa.

Suomi sijoittui viime vuonna lopputurnauksessa toiseksi, nyt tuloksena oli kurja nelostila.

Tshekki oli ratkaista ottelun suoraan kolmessa erässä, mutta Suomi käänsi kolmannen erän voitokseen 27–25 lukuisista vastustajan eräpalloista huolimatta.

Suomi pelasi terävästi myös ottelun alun toisin kuin välierässä Bulgariaa vastaan. Tshekki kampesi silti edelle ja voitti avauserän lopulta helposti 23 minuutissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toinen erä alkoi Tshekin komennossa, ja erä ratkesi 30 minuutissa Tshekille 28–26. Ratkaiseva piste tuli Suomen verkkovirheestä.

Tshekki oli vahva myös kolmannen erän alussa, mutta Suomi aloitti rajun kirin tilanteessa 20–23 ja otti lopulta ottelun ainoan erävoiton lukemin 27–25. Erään hupeni 31 minuuttia.

Tshekki käänsi tasaisen neljännen erän edukseen ratkaisupalloissa. Eva Hodanova teki voittopisteen iskulyönnillä poikki kentän.

Salla Karhu oli ottelussa Suomen tehopelaaja 17 pisteellään. Michaela Mlejnkova ja Hodanova olivat Tshekin tehokkaimmat.

Tshekki sai Euroopan liigasta toisen mitalinsa, sillä se voitti turnauksen vuonna 2012.

Euroopan liigan lopputurnauksen loppuottelussa pelaavat Unkari ja Bulgaria. Ottelu alkaa kello 21 Suomen aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt