Lentopallo

Kommentti: Päävalmentaja Tuomas Sammelvuon valinnat Kultaisessa liigassa koulivat ainakin kaksi pelaajaa isompiin ympyröihin

Julkaistu:

lentopallo
Suomea luotsaava Tuomas Sammelvuo sai alkukesän mittaan paljon tietoa uusista maajoukkue-ehdokkaista, kirjoittaa Jari Perkiö.
Jos saan arvata, Suomen lentismaajoukkueelle ei kerrottu keskiviikkoiltana mitään saman lohkon toisen kamppailun Portugali–Tshekki etenemisestä.

Siitä huolimatta tämä varjo oli koko ajan niskassa.

Kaikki tiesivät, että Suomen lopputurnauspaikka edellyttää oman onnistumisen ohella Tshekin vierasvoittoa.

Kaikki tiesivät, että se on epätodennäköinen vaihtoehto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka Suomella oli nyt poikkeuksellisen kokematon joukkue Kultaisessa liigassa, kaikki ymmärsivät tehtävän vaikeuden.

Tämä heijastui luonnostaan pelaajien tekemiseen, vaikka näin ei pitäisi tietenkään käydä.

Näin Kultaisen liigan viimeisestä lohko-ottelusta muodostui Suomelle kärsimysnäytelmä.

Tuomas Sammelvuon luotsaamaan joukkueen tulos ylitti odotukset monella tapaa, mutta se ei lohduta tällä hetkellä ketään.

Synkkään tulokseen ei kannata takertua liikaa.

Sammelvuo valitsi Kultaiseen liigaan tietoisesti paljon nuoria ja kokemattomia pelaajia. Nämä saivat loistavan kansainvälisen ilmapiirin haisteluun ja hyötyvät varmasti tästä jatkossa.

Sunnuntai-illan lähtökohta oli hankala. Vaikka Sammelvuo toitottaa kuinka seuraavan treenin ja ottelun merkityksestä, pelaajat tietävät kuitenkin, missä mennään.

Niinpä Espanja-peliin lataaminen oli todella vaativa tehtävä. Se vaikutti varmasti, vaikka valmennusjohto väittäisi mitä.

Kultaisen liigan ”Final Four” olisi ollut loistava kasvupaikka nuorille pelaajille, mutta tällä kertaa tämä meni sivu suun.

Niinpä nyt kaikkien pitää suunnata ajatuksensa rentouttavan kesäloman jälkeiseen maajoukkuejaksoon. Siellä odottavat EM-karsinnat ja MM-lopputurnaus.

Kultaisen liigan näytöt painavat varmasti valinnoissa, mutta silti maajoukkueen ydinjoukkoon tunkeutuminen on haastava tehtävä.

Yksi Kultaisen liigan huippumatsi ei riitä.

Matsien perusteella Samuli Kaislasalo ja Sakari Mäkinen ovat lähimpänä paikkaa "oikeasta" maajoukkueesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt