Lentopallo

Kommentti: Lentisnaiset loistavat Kultaisessa liigassa – edes pääiskijän dramaattinen loukkaantuminen ei lannistanut Suomea

Julkaistu:

Kommentti
Euroopan kärkeä kolkuttelevalle naisten maajoukkueelle avautuu loistava sauma syksyn 2019 EM-lopputurnaukseen, kirjoittaa Jari Perkiö.
Naisten lentopallomaajoukkue on järjestänyt monia iloisia yllätyksiä kahden viime vuoden sisään, mutta keskiviikon temppu ohitti kaikki aiemmat uroteot.

Suomi haki Unkarista tarvittavat pisteet ja eteni sensaatiomaisesti Kultaisen liigan lopputurnaukseen.

Huippusuorituksen arvoa nostaa se, että Suomen kirkkain tähti Piia Korhonen loukkaantui dramaattisesti avauserän lopussa. Kun nilkkansa muljauttanut Korhonen kannettiin Budapestin kentältä, lopputurnaushaaveet näyttivät romuttuvan lopullisesti.

Suomelle näytti heruvan vain sympatiaa, kun Unkari vei avauserän ja johti toista erää jo 21–15.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta mitä vielä: Tapio Kangasniemen luotsaama joukkue nousi pitkältä takamatkalta toisen erän voittoon ja jatkoi samaan tahtiin kolmannessa erässä. Kun lopputurnauspaikka varmistui, sen jälkeen vain pelattiin ja nautittiin.

Ensi viikolla pelattava Kultaisen liigan lopputurnaus kuuluu ilman muuta naismaajoukkueen parhaisiin saavutuksiin kautta aikojen. Suomi taistelee voitosta emäntämaa Unkarin, Bulgarian ja Tshekin kanssa.

Tarjolla on Kultaisen liigan menestyksen ohella pääsy Perussa pelattavaan Challenger Cupiin.

Uskallus ja itsevarmuus kasvoivat

Naiset ovat nousseet alkukesän peleissä korkeammalle tasolle kuin koskaan aiemmin. Eritoten Kroatiasta (Euroopan ranking 10) ja Unkarista (13) napatut voitot todistivat, että Suomi pystyy taistelemaan uskottavasti Euroopan eliittimaita vastaan.

Samalla on huomattu, että lisääntynyt leiritys ja viime kesän arvokkaat kokemukset Euroopan liigasta ovat lisänneet pääomaa merkittävästi. Suomalaispelaajat ovat huomanneet tasonsa riittävän ja uskaltavat haastaa rohkeasti vastustajan kuin vastustajan.

Niinpä kovien pelien karaisema joukkue lähtee tuleviin EM-karsintoihin täynnä itsevarmuutta. Lopputurnauspaikasta ei tarvitse enää unelmoida. Se on nyt realistinen päämäärä kahdestakin eri syystä: tasokkaan joukkueen ja laajennetun huipennuksen ansiosta. Syksyn 2019 EM-turnaukseen kelpuutetaan 24 joukkuetta aiemman 16:n sijasta.

Elokuussa alkavien karsintojen kautta on tarjolla vielä 12 paikkaa. Ne jaetaan kuuden karsintalohkon kahdelle parhaalle joukkueelle.

Suomi lähtee omaan lohkoonsa kakkossuosikkina heti Tshekin (Euroopan ranking 11) jälkeen. Nykyesityksillä Tapio Kangasniemen luotsaaman joukkueen pitäisi jättää Viro ja Ruotsi taakseen.

Ellei näin käy, voidaan puhua selkeästä pettymyksestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt