Lentopallo

Kommentti: Lopputurnauspaikka vaatii lentopallonaisilta enää kaksi erää – tässä on Suomen suurin sauma

Julkaistu:

Lentopallo
Neljä peräkkäistä Kultaisen liigan kamppailua voittanut naisten lentismaajoukkue on nyt tulikuuma, kirjoittaa Jari Perkiö.
Loistovireen löytäneestä naisten lentopallomaajoukkueesta löytyy uusia ulottuvuuksia peli peliltä.

Tuorein näyttö saatiin myöhään lauantai-iltana Vandoeuvre-les-Nancyssa, kun Suomi pehmitti Ranskan Kultaisen liigan kamppailussa 3–1.

Tapio Kangasniemen luotsaama joukkue näytti suuruutensa umpisurkean toisen erän jälkeen hoitamalla täyden pistepotin tyylikkäästi kotiin.

Neljännen erän loppu oli kamppailun parasta antia. Suomi nousi neljän pisteen takaa rinnalle ja meni samantien ohi. Kantti kesti erinomaisesti ratkaisupalloissa, vaikka Ranska puolusti sitkeästi. Kapteeni Pauliina Vilponen kantoi upeasti joukkuetta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tässä suhteessa on tapahtunut valtava muodonmuutos kahden vuoden sisään. Kangasniemi on pystynyt lisäämään pelaajien uskoa ja itsetuntoa merkittävästi. Päät eivät painu, vaikka väliin tulisi isokin notkahdus. Kuten tyrmäävä toinen erä oli.

Ranska sijoittui vielä syksyn 2013 EM-turnauksessa kahdeksanneksi ja on edelleen Euroopan rankingissa (sijoitus 16) Suomen (20) edellä. Ranska kuritti Suomea peräti yksitoista kertaa putkeen, kunnes tahti muuttui vihdoin viime vuonna. Nyt Suomella on kolmen voiton putki.

Neljäs peräkkäinen voitto Kultaisessa liigassa avasi Suomelle loistavan tilaisuuden lopputurnaukseen. Tämä toteutuu, mikäli Suomi pystyy nappaamaan Unkarilta kaksi erävoittoa lohkovaiheen päätöskierroksella.

Kaikki lajia seuranneet tietävät, että kaksi erävoittoa on lähes yhtä kovan työn takana kuin otteluvoitto.

Kun keskiviikkoillan kamppailun pelipaikkana on Budapest, Unkari on suosikki Tampereen tappiosta huolimatta.

Nyt avainasiaksi nousee se, janoaako Unkari pikaista revanssia tappiolleen vai keskittyykö joukkue jo Final Fouriin. Unkari pääsee sinne isäntänä joka tapauksessa. Juuri tässä on Suomen suurin sauma.

Toki Suomella on sauma muutenkin, kuten alkukesän ennakkoluulottomat esitykset ovat todistaneet.

Oli hämmästyttävää, kun arvoturnausten vakiokävijän Kroatian lopputurnaushaaveet karisivat jo ennen päätöskierrosta. Tämä oli kova temppu Suomelta.

Mielenkiintoista nähdä, tietääkö tämä lopputiliä Kroatian päävalmentajalle Igor Lovrinoville.

Lovrinovin pannu kiehui kuumana jo viime keskiviikkona Turun tappion jälkeen. Omaa asemaansa pelännyt luotsi pani tappion tuomareiden, järjestäjien ja suunnilleen kaikkien paikkakunnalla olleiden piikkiin.

Lovrinov väitti pelänneensä pelin aikana, että hänen lompakkonsa varastetaan.

Tämä herätti aiheellista hilpeyttä suomalaisleirissä ja todisti osaltaan Kangasniemen johtamien joukkojen tekevän ansiokasta työtä.

Hienoista esityksistä huolimatta Suomen ruuvista löytyy edelleen kiristämisen varaa. Reservistä löytyy vielä kaksi huippuluokan toipilasta.

Viime kesänä loistaneet liberot Saana Koljonen ja Hillaelina Hämäläinen ovat nyt sivussa. Molemmat kävivät leikkauspöydällä sarjakauden jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt