Lentopallo

Portugalilaisten pannu porisi jo lupaavasti – Suomen lentismiehet hukkasivat etsikkoaikansa

Julkaistu:

Lentopallo
Tuomas Sammelvuon luotsaama lentopallomaajoukkue sai portugalilaisveren kiehumaan taas kerran keskinäisessä kamppailussa. Tällä kertaa se riitti Kultaisen liigan kamppailussa kahteen erävoittoon ja ties kuinka arvokkaaseen pisteeseen.
Hienosti taistellut Suomi taipui lopulta Portugalille Hakametsän hallin 2186-päisen yleisön edessä 2–3 (25–17, 15–25, 19–25, 25–21, 13–15), mutta tämä maistui lähes voitolta toisen ja kolmannen erän notkahduksen jälkeen.

Suomi taistelee edelleen tiukasti lohkovoitosta ja sen tuomasta Kultaisen liigan lopputurnauspaikasta.

Enemmänkin oli tarjolla. Suomelle avautui päätöserässä tilaisuus otteluvoittoon, kun Portugalin kirkkain tähti Alexandre Ferreira purnasi itselleen punaisen kortin.

Isännät nousivat takaa vielä pisteen johtoon, mutta kokemattomuus tuli esiin ratkaisupalloissa. Joonas Jokela tälläsi viimeisen pallon pitkäksi hyvästä paikasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Portugalilaisten tulisieluisuus tuli esiin jo neljännessä erässä. Reilu vierasvoitto kuivui kokoon, kun joukkue ryhtyi keskittymään vääriin asioihin parin kyseenalaisen tuomion jälkeen. Pannu alkoi porista pahasti yli.

Kuumenemisestaan huolimatta Ferreira oli Portugalin sielu ja sydän. Ferreira löysi toisessa erässä lisävaihteen ja kuritti kaksi ensimmäistä ottelunsa voittanutta Suomea armottomasti.

Suomi sai kamppailuun hurmosmaisen startin. Isänniltä onnistui avauserässä lähes kaikki, mutta sen jälkeen joukkueen kokemattomuus tuli armottomasti esiin. Kun Portugali kiristi ruuvia, Suomen eväät loppuivat kesken vastustajan tiivistettyä puolustuspeliänsä.

Upeasti pelannut libero Lauri Kerminen nousi Suomen ykköshahmoksi. Kerminen nosti pomminvarmasti ja haki useita huippupuolustuksia. Hän on mennyt kivikovassa Venäjän liigassa edelleen eteenpäin.

Sama pätee Italian liigassa karaistuneeseen Tommi Siirilään. Sentteri hallitsi toveittain verkkoa majesteettisesti. Yhteistyö yski vielä välillä passareiden kanssa.

Toisen erän puolivälissä nähtiin historiallinen hetki, kun vasta 17-vuotias passari Fedor Ivanov tuli pyörittämään Suomen peliä. Ivanov pääsi kentälle jo Kultaista liigaa edeltäneessä Hollanti-maaottelussa, mutta nyt panos oli paljon isompi.

Ivanovin passit heittelivät vielä, mutta puseroon tarttui roimasti arvokasta kokemusta.

Kultainen liiga jatkuu jo keskiviikkona Turussa. Silloin Suomen vieraaksi saapuu Espanja.