Suomen lentopallonaisille upea voitto kotiyleisön edessä – Kaisa Alanko loisti sankarina

Julkaistu:

Lentopallo
Tuore Saksan mestari Kaisa Alanko tahditti lentopallomaajoukkueen maukkaaseen kotivoittoon Kultaisessa Euroopan liigassa.
Kansainvälisillä kentillä karaistunut passari Kaisa Alanko tahditti Suomen maukkaaseen 3–0 (25–18, 25–13, 25–21) -voittoon Ranskasta Jyväskylän 1216-päisen yleisön edessä.

Alanko käytti koko hyökkäysarsenaalia mestarillisesti. Pallo kuoli ihailtavan hyvin joka paikasta.

Schwerinissä pelannut Alanko löysi nyt hyvät tehot muualtakin kuin hakkuri Piia Korhosen ja sentteri Daniela Öhmanin kautta. Etenkin Roosa Laakkonen säesti vahvasti. Libero Tiiamari Sieväsen hihapeli toimi erinomaisesti.

Euroopan eliittiä kolkutteleva Korhonen ja pian kansainvälisille areenoille lähtevä Öhman kestävät jo vertailun kovassakin seurassa.

Alangon erinomaiset otteet on pantu merkille huippuseuroissa. Niinpä hän vaihtaa maata ja seuraa ensi kaudeksi. Tulevaa osoitetta ei ole vielä julkistettu.

Ranska pelasi neljässä peräkkäisessä EM-turnauksessa vielä 2007–13. Sen jälkeen käyrä on kääntynyt lievään laskuun, mutta silti maa on vielä neljä sijaa Suomen edellä Euroopan ranking-listalla.

Jyväskylän kamppailu todisti, että voimasuhteet ovat kääntyneet Suomen eduksi.

– Olimme liikkeellä timanttisella asenteella ja halusimme voittoa selvästi enemmän kuin Ranska, päävalmentaja Tapio Kangasniemi kehui.

Suomen urakka jatkuu jo lauantaina kotiottelulla Unkaria vastaan. Silloin isketään Tampereella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt