Lentopallo

Lentopallomaajoukkueen supertähdeltä loppuu oluenjuonti – syynä muutto eksoottiseen maahan

Julkaistu:

lentopallo
Lentopallomaajoukkueen hakkuri Mikko Oivanen joutuu totuttelemaan uusille tavoille lähtiessään Iranin superliigaan pelaamaan.
Mikko Oivasen tulevana työnantajana on viime kauden mestarijoukkue Paykan Teheran. Sarja on huippukova, sillä Iran on maailman johtavia lentopallomaita. Samalla kuitenkin on sopeuduttava uudenlaiseen kulttuuriin.

– Voisi kuvitella, että Teheranista löytyy kaikki tarvittava. Se on sen verran iso kaupunki - ja siellä pyörii niin paljon turisteja, Oivanen arveli.

Oivanen on saanut esimakua Iran arjesta lukiessaan viime kaudella maassa pelanneen Kasper Vuorisen värikkäitä blogeja.

– Niistä on tullut jonkinlainen kuva maasta. Pitää vielä soitella Kasperille ja kysellä lisää.

Hirvittääkö yhtään?

– Ei tippaakaan. Maassa maan tavalla. Tuskin siellä vaikeampaa on kuin Kiinassa.

Oivanen viittasi kauteen 2013-14, jolloin hän Kiinan pääsarjaa tuntemattomassa Fuzhoun kaupungissa.

– Siellä oli retuperällä melkein kaikki asumisesta, ruokailuista ja treenaamisesta lähtien. Iranissa on varmasti paremmat olot. Ei tarvitse tuhlata energiaa ruoan etsimiseen niin kuin Kiinassa. Soppariin kuuluu kaksi safkaa päivässä.

Iranissa jäävät myös pelikaljat väliin, koska alkoholin käyttö on jyrkästi kielletty koko maassa.

– Olen tottunut ottamaan kämpillä muutaman oluen pelien jälkeen. Nyt niitä ei saa, mutta ei se ole mikään ongelmaa. Pitää keksiä jotain muuta, Oivanen naureskeli.

Oivanen, 29, on pelannut uransa aikana Kiinan ohella Turkissa, Puolassa ja Ranskassa.

– Odotan tulevaa suurella mielenkiinnolla. Tuskin tässä pystyy hakkaamaan enää hirveän montaa vuotta ulkomailla. On hienoa kokea uutta, kun se on vielä mahdollista.

Oivasen viime kausi meni pipariksi vuodenvaihteen tienoilla ilmestyneen välilevynpullistuman takia. Niinpä hän oli keväällä kaukana parhaasta vireestään puolalaisessa Radomissa.

– Olen käynyt koko kesän Turussa hoidoissa. Ne ovat auttaneet. Viime viikkoina ei ole sattunut mihinkään, kun olen koventanut treeniä maajoukkuetta ajatellen.

Hakkuri lähtee mukaan leiritykseen ja yrittää napata paikan EM-joukkueesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt