Suomi puristi erän lentopallon olympiavoittajalta

Julkaistu: , Päivitetty:

Pekingin olympiavoittaja Yhdysvallat aloitti lentopallon miesten maailmanliigan kahdella vierastappiolla Venäjälle. Perjantaina USA otti C-lohkossa ensimmäisen voittonsa, kun se kaatoi Tampereella Suomen erin 3-1 (25-27, 25-18, 27-25, 25-18).

- Ihan hyvä peli meiltä. Jenkit olivat pikkuisen parempia. Ei siinä isoa eroa ollut. He hyökkäsivät hyvin taakse. Heidän jatkohyökkäykset olivat myös tehokkaita, arvioi laitapelaaja Antti Siltala.

Suomen paras pistemies Siltala pelasi perjantaina 100. maaottelunsa ja teki 20 pistettä. USA sai 29 pistettä Suomen virheistä. Suomi puolestaan kuittasi amerikkalaisten virheillä 20 pistettä.

- Emme me niin kauhean paljon tehneet virheitä tänään. Syötöllä meille tuli jonkin verran virheitä, kun lähdimme syöttämään hieman riskillä kuten kovaa vastustajaa vastaan pitää tehdäkin, Siltala tuumi.

- Jos puolustamme lauantaina niin hyvin kuin tänään, meillä on hyvät mahdollisuudet kaataa USA. Egyptiä vastaan toinen pelimme oli parempi. Toivottavasti jenkkejäkin vastaan käy niin, Siltala jatkoi.

Suomi haastoi kolmannessa erässä hyvin USA:ta. 5-10-takaa-ajoasemasta isännät nousivat aina jatkopalloille asti, kunnes yleispelaaja Sean Rooney niittasi laidasta erän USA:lle pistein 27-25. Berruto: Pystymme haastamaan USA:n Päävalmentaja Mauro Berruto oli tehnyt Egypti-peleihin verrattuna Suomen aloitusseitsikkoon yhden muutoksen. Kun passari Mikko Esko oli lomamatkalla, isäntien passarina pelasi Suomen mestari Sun Volleyn Eemi Tervaportti. Tiistain harjoituksissa nilkkansa loukannut Matti Oivanen oli toipunut pelikuntoon ja aloitti keskitorjujana.

- Meillä oli mahdollisuus voittaa, mutta omien hölmöilyjen vuoksi mahdollisuus jäi käyttämättä. Oma pelini sujui ihan hyvin, Tervaportti sanoi.

USA:n aloitusseitsikossa pelasi viisi Pekingin olympiavoittajaa: libero Richard Lambourne, yleispelaajat Sean Rooney ja Riley Salmon sekä keskitorjujat Ryan Millar ja David Lee.

- USA oli meitä parempi ottelun ratkaisuhetkillä. Tärkein opetus ottelusta oli, että pystymme haastamaan USA:n. Meidän on vain keskityttävä pelaamaan erä kerrallaan ja pitämään ajatukset vain siinä erässä, jota pelaamme, totesi Suomen päävalmentaja Mauro Berruto.