Nesla-koira oppi tempun, joka saa vessapaperin hamstraajat kateelliseksi

Kotona poikkeustilaa viettävä helsinkiläinen Anni opetti koiralleen ajankohtaisen tempun.

11-vuotias Nesla on helsinkiläisen Annin lapinporokoira. Nesla on korkeahkosta iästään huolimatta vielä virkeä veijari, joka rakastaa työntekoa.

– Nesla työskenteli vielä vuosi sitten lutikkakoirana, mutta nyt se on eläkkeellä. Se on silti yhä aktiivinen, Anni kertoo Ilta-Sanomille.

Lapinporokoiran rodulle tyypilliseen tapaan myös Nesla on oppivainen, tarmokas ja palvelunhaluinen koira. Kotona poikkeustilaa viettävä Anni päättikin viihdyttää sekä itseään että koiraa uudella vessapaperiaiheisella tempulla.

– Netissä kiertää tällä hetkellä paljon vessapaperiaiheisia koiravideoita, joissa koirat noutavat vessapaperia tai pitävät sitä pään päällä. Siitä sain idean videolle, jossa Nesla etsii vessapaperia, Anni sanoo.

  • Katso artikkelin yllä olevalta videolta Neslan suoritus!

Videolla Nesla löytää vessapaperin onnistuneesti alta aikayksikön. Apuna Anni käyttää Kong-lelua, jonka palasen hän on piilottanut vessaperin sisään. Mikään ei kuitenkaan estä opettamasta koiralle myös vessapaperin hajun tunnistamista.

– Mikä tahansa koira voi olla hyvä hajukoira, Anni muistuttaa.

Poikkeusolot vaikuttaneet koiranomistajankin arkeen

Poikkeusolot ovat vaikuttaneet myös koiranomistajien arkeen.

Nesla on tehnyt työkseen lutikkakoiran tehtäviä. Nyt se on eläkkeellä, ja poikkeusoloissa se etsii korkeintaan vessapaperia. Onnistuneesta suorituksesta Nesla palkittiin kuivatulla lihalla.

Helsinkiläinen Anni kertoo, että he viihtyvät tällä hetkellä pääosin sisätiloissa, ja koiran kanssa tehdään vain pakolliset lenkit. Kontaktia muihin ei nyt oteta, eikä koirakoulussa käydä.

Kaupassa on silti pakko vierailla.

Anni ei kuitenkaan myönnä, että tässä taloudessa olisi hamstrattu vessapaperia.

– Perinteisellä 6-packilla mennään, Anni kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?