Oireettomalta lemmikkikoiralta löytyi koronavirus Hongkongissa - Lemmikit - Ilta-Sanomat

Oireettomalta lemmikkikoiralta löytyi koronavirus Hongkongissa

Viranomaiset eivät ole selittäneet, miksi koira testattiin.

Kuvan koira ei liity tapaukseen.

28.2.2020 12:21

Lemmikkikoira on pantu karanteeniin Hongkongissa sen jälkeen, kun eläimestä löytyi koronavirus. Viranomaisten mukaan koiralle tehdyn testin tulos oli lievästi raja-arvot ylittävä.

Koiran 60-vuotiaalla omistajalla on koronavirustartunta, mutta koiralla ei ollut oireita taudista. Virus ilmeni koirasta otetuista näytteistä. Viranomaiset eivät ole selittäneet syytä koiran testaamiselle.

Lemmikki noudettiin omistajan kodista keskiviikkona, kun sen omistaja oli saanut diagnoosin ja eristetty sairaalaan. Nyt koiraa seurataan tiiviisti ja viranomaisten on tarkoitus selvittää, onko koiralla todella tartunta vai onko kyse ympäristön "saastuttamista" nenästä ja suusta.

Koira on viranomaisten hallussa, kunnes testin tulos on negatiivinen.

Koirien ja kissojen tai muiden kotieläinten saamista tartunnoista ei ole todisteita eikä myöskään siitä, että ne voisivat tartuttaa ihmisen. Hongkongin viranomaisten mukaan tartunnan saaneiden ihmisten lemmikit olisi kuitenkin syytä panna 14 vuorokauden karanteeniin.

Hongkongista on raportoitu lähes sata koronavirustartuntaa ja kaksi kuolemantapausta. Yhteensä tartuntoja on maailmanlaajuisesti yli 83 000.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?