Näin poseeraavat satojen lähikauppojen tuotteista tutut supermallit – katso kissavideo! - Lemmikit - Ilta-Sanomat

Näin poseeraavat satojen lähikauppojen tuotteista tutut supermallit – katso kissavideo!

Kissavideoiden ABC on Espoon työväenopiston hittikurssi. ISTV esittää suloisen kattauksen kurssilaisten videoista, joista yhdessä voi bongata julkkiksia.

1.2.2020 8:19

Elokuvaohjaaja Kaisa Rastimo sai neronleimauksen ja päätti auttaa innokkaita kissavideon kuvaajia harrastuksessaan. Syntyi Kissavideoiden ABC-kurssi Espoon työväenopistolle. Se täyttyi hetkessä.

– Aloin miettiä mikä olisi semmoinen kiva ja helppo aihe, josta varmasti saa hyviä videoita. Sitten minulle tuli mieleen nämä kissavideot, Rastimo sanoo.

Elokuvat Heinähattu ja vilttitossu sekä Säädyllinen murhenäytelmä ohjannut Rastimo kertoo oheisella videolla, mitkä ovat kissavideoiden tekemisen kolme tärkeää pointtia, eli niiden A, B ja C.

– Ai mikä tekee kissavideoista suloisia? Kyllä se itse kissa on niin suloinen. Minulla ei ole nyt omaa kissaa, mutta kun olen katsellut kurssilaisten kissavideoita, minulle on alkanut tulla hirveä himo.

”Kissaa ei voi käskeä”

Henry Lehto oli kätevä kuvaaja ja editoija jo kurssille tullessaan, mutta hän tahtoi kehittyä paremmaksi. Ohjaajan näkemykset kiinnostivat.

– Halusin oppia miten videosta saa kiinnostavamman. Miten kuvata ja leikata, että se näyttää hyvältä.

Lehto tunsi jo ennestään kissojen asettamat haasteet. Niiden kanssa on elettävä.

– Kissaa ei voi käskeä. Kissaa ei kiinnosta. Kissa tekee mitä tekee. Kun tuo kameran eteen ja pyytää, voisit sä leikkii? Ei leiki. Voisitsä tuijottaa? Ei tuijota. Se tekee mitä ei toivoisi, Lehto pohtii.

– Kun riittävästi kuvaa, kyllä sieltä jostain irtoaa pieni pätkä, jonka voi editoida.

Pirkka-kissatuotteiden supermallit

Henry tietää kissojen diivailusta paljon, sillä hänen lemmikkinsä ovat ehkä vielä suurempia persoonia kuin taviskissat. Ne ovat nimittäin Suomen kissapiirien julkkiksia.

  • Artikkelin pääkuvana olevalla Henry Lehdon videolla Hysse (siniharmaa, toisissa valoissa ruskehtava) ja Flippi (raidallinen) poseeraavat ja tuijottavat hypnoottisesti kameraan.

Flipin fantastiset annosateriat -myyntipakkaus.

Pirkan paakkuuntuva kissanhiekka -myyntipakkaus ja siinä Hysse.

Hyssen ja Flipin kuvat tulevat vastaan jokaisen K-kaupan hyllyiltä. Ne koristavat suosittujen kissatuotteiden pakkauksia.

Hysse tähdittää Paakkuuntuvan kissanhiekan myyntipakkausta ja Flippi nimikkotuotettaan Flipin fantastiset annosateriat.

Hysse on 13-vuotias, rodultaan venäjänsininen. Flippi on 11-vuotias, rodultaan egyptinmau. Ei siis mitään nuoria kolleja enää.

”Virkistävä suihku aivoille”

Paula Päivinen on espoolainen hammaslääkäri, joka tuli Kaisa Rastimon kurssille uteliaana ja intoa täynnä.

– Tämä oli virkistävä suihku aivoille!

Ohjaaja Kaisa Rastimo (oik.) opettaa Paula Päivistä kissavideoiden saloihin.

– On hienoa, että näin aikuisiälläkin voi oppia jotakin ihan uutta. Jotakin, joka on täysin erilaista kuin oma ammatti, Päivinen huokaisee ja kiittelee tytärtään, joka patisti äitinsä kurssille.

Päivisen kuvaamalla videolla hänen toinen kissansa valtaa itselleen maalarinteipillä mattoon liimatun ruudun. Tämä on kissoille luonteenominaista. Videon tekstitys on tyttären käsialaa.

Valokuvista videoihin

Satu Koski on aktiivinen valokuvaaja, joka halusi lisäoppia videokuvaukseen. Hänen Instagram-tilillään @ukko_the_cat on valtavasti kissakuvia. Nyt sinne alkaa pukata videoitakin.

Kosken videolla hänen kolme kissaansa Ukko (valkea), Aino (pienin) ja Nero (raidallinen) nauttivat elämästään ja mittelevät voimiaan.

Tässä vielä linkit kahden ABC-kurssilaisen videoihin. Ensin Misun laiffii. Ja vielä Davidin ja Paten leikkejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?