Lemmikkien leipäjonoon tuli väkeä enemmän kuin oli ruokaa – yksittäisten ihmisten apu pelasti nälältä

Järjestäjä iloitsi pelastavasta loppukiristä.

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue järjesti sunnuntaina Lemmikkien leipäjono -tapahtuman Hakaniemen torilla Helsingissä.

15.12.2019 20:44

Reilut 500 koiran- tai kissanomistajaa jonotti sunnuntaina ruokaa lemmikilleen Lemmikkien leipäjono -tapahtumassa Helsingissä Hakaniemen torilla.

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescuen järjestämässä tapahtumassa jaettiin ilmaiseksi koiran- ja kissanruokaa apua tarvitseville. Lahjoituksena saatuja ruokapaketteja oli tapahtumaan luvattu 400.

Vaikka jonottajia ilmestyikin yli sata enemmän, ei Rekku Rescuen hallituksen puheenjohtaja Katja Noron mukaan kukaan jäänyt ilman ruokalahjoitusta.

– Meillä kävi niin hyvin, että saatiin loppukiri, kun yksityiset lahjoittivat lopussa (ruokaa) niin paljon, Noro kertoi STT:lle.

Tapahtumassa jaettiin maksutta kissan- ja koiranruokaa vähävaraisille lemmikinomistajille.

Noro arvioi, että köyhyyden lemmikeille aiheuttama ahdinko on kasvamassa. Lemmikkien leipäjono järjestettiin nyt neljättä kertaa, ja joka kerta paikalle on ilmestynyt reilusti jonottajia.

– Tiedän, että muiltakin eläinsuojeluyhdistyksiltä pitkin vuotta pyydetään apua ja vastaavia pienempiä tapahtumia järjestetään myös muualla Suomessa. Eli tarvetta on.

Noron mukaan monet jonossa olijat kertoivat lemmikkiensä olevan se voimavara, jonka avulla he jaksavat ongelmien keskellä.

– Taustalla on usein työttömyyttä, sairautta tai jotain muuta, joka on heiluttanut sitä taloutta. Eräskin eläkkeellä oleva rouva kertoi ottaneensa eläimet itselleen silloin, kun oli vielä työelämässä. Ja nyt eläke onkin niin pieni, ettei se riitä.

– Aitoa iloa ja kiitosta ihmisiltä tuli, kun he saivat hetken helpotusta ahdinkoonsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?