”En voinut uskoa sitä” – Sasha-kissa löytyi 5 vuoden jälkeen 1 900 kilometrin päästä kotoa, tarinassa tärkeä opetus lemmikinomistajille - Lemmikit - Ilta-Sanomat

”En voinut uskoa sitä” – Sasha-kissa löytyi 5 vuoden jälkeen 1 900 kilometrin päästä kotoa, tarinassa tärkeä opetus lemmikinomistajille

Oregonista kadonnut Sasha-kissa löytyi hiljattain New Mexicon osavaltiosta.

Julkaistu: 21.11.2019 6:40

BBC:n mukaan mikrosiru auttoi löytöeläintaloa tavoittamaan kissan omistajan.

Viisi vuotta kateissa ollut Sasha-kissa on löytynyt 1 900 kilometrin päästä Yhdysvalloissa, uutisoi BBC verkkosivuillaan.

Portlandista, Oregonista kadonnut katti havaittiin hiljattain Santa Fen, New Mexicon kaduilla. Se lennätettiin tällä viikolla takaisin kotiin omistajansa luo.

Santa Fessä toimiva löytöeläintalo kertoo, että omistaja saatiin selville skannaamalla kissan mikrosiru.

Omistaja Viktor Usov oli alun perin ilmoittanut kissansa kadonneeksi viisi vuotta sitten. Hän oli jo menettänyt toivonsa siitä, että näkisi vielä lemmikkinsä.

– En voinut uskoa sitä. Mietimme pahinta, mutta saatuamme puhelun olimme niin kiitollisia siitä, että Sasha oli elossa ja hyväkuntoinen, hän kommentoi.

Siitä ei ole tietoa, miten kissa päätyi New Mexicoon asti. Usov kuitenkin uskoo, että ystävällinen kissa ”hankki itselleen kyydin” joltakin.

– Haluaisin ajatella, että hän oli suurella amerikkalaisella seikkailulla.

Löytöeläintalon edustajan Murad Kirdarin mukaan tapaus tarjoaa tärkeän opetuksen lemmikinomistajille.

– Yksinkertainen mikrosiru, joka on riisinjyvän kokoinen ja istutetaan lemmikin ihon alle, auttoi meitä löytämään tämän kadonneen kissan omistajan, hän sanoo.

Kirdarin mukaan mikrosiru on lemmikeille ainoa pysyvä ja yksilöllinen tunnistustapa, joka ei voi pudota pois.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?