Koiranpentu lukitsi itsensä, pari sisarustaan ja emonsa autoon Ilomantsissa – ”Koetettiin kaikenlaisia systeemejä” - Lemmikit - Ilta-Sanomat

Koiranpentu lukitsi itsensä, pari sisarustaan ja emonsa autoon Ilomantsissa – ”Koetettiin kaikenlaisia systeemejä”

Kuvan koira ei liity tapaukseen.

Julkaistu: 23.6.2019 20:14

Omistajalla ei ollut vara-avainta autoon, joten paikalle tuli palokunta.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos joutui sunnuntai-iltana eläimen pelastushommiin, kun kahdeksanviikkoinen belgianpaimenkoiran pentu lukitsi itsensä ja koiraperheensä jäseniä autoon Ilomantsissa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun koirien omistaja oli tekemässä kotitalonsa pihalla lähtöä ja päästi koirat autoon. Auton avaimet olivat virtalukossa. Omistaja oli ehtinyt laittaa auton ovet kiinni, kun yksi sisällä olleista kolmesta pennusta painoi lukitusnapin alas.

Omistajalla ei ollut vara-avainta autoon, joka oli peräisin 1990-luvun alusta.

Autoon jäi nalkkiin emo ja kolme pentua. Sisällä talossa oli vielä muutama pentu lisää, joita omistaja ei kuitenkaan ollut ehtinyt vielä viedä autoon.

Lopulta omistaja soitti asiasta hätäkeskukseen ja pelastuslaitos saapui paikalle. Yksi auton ikkunoista oli vajaan sentin verran avoinna, jonka kautta palokunta sai nostettua lukitusnapin ylös ja oven auki.

Auton ikkunoita ei siis tarvinnut hajottaa. Lämpötila Ilomantsissa oli noin 15–17 astetta, joten turret eivät olleet vaarassa läkähtyä.

– Koetettiin vähä kaikenlaisia systeemejä. Saatiin loputa rautalankaviritelmällä avattua, kertoo vs. asemamestari Jari Pietikäinen.

Kaikki päättyi lopulta hyvin.

– Ei sattunut henkilö- tai eläinvahinkoja eikä tullut kalustotappioitakaan, Pietikäinen toteaa.

Koirat ehtivät olla autossa noin tunnin ajan, Pietikäinen arvioi.

Kuvan koira ei liity tapaukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?