Seppo-koira on melkein aina loistotuulella – sympaattinen somekoira kertoo kirjassaan myös kauhukokemuksestaan - Lemmikit - Ilta-Sanomat

Seppo-koira on melkein aina loistotuulella – sympaattinen somekoira kertoo kirjassaan myös kauhukokemuksestaan

Julkaistu: 27.2.2019 15:56

Somesuosikin elämästä on julkaistu kirja.

Sosiaalisen median suosituimpiin eläimiin lukeutuvan Seppo-koiran kirja on julkaistu. Seppo – Hyvän mielen konsultti -teoksessa (Docendo) käydään läpi Sepon elämän vaiheita, kokemuksia ja näkemyksiä.

Seppo kävi isäntänsä Petteri Poukan kanssa Radio Rockin Korporaation haastattelussa. Poukka kertoi Sepon olevan aina loistotuulella mutta on yksi asia, joka ottaa sitä pattiin.

– Seppo on aina loistotuulella paitsi silloin kun on joutumassa suihkuun. Silloin pidetään mykkäkoulua ja mennään verhon taakse piiloon.

Sepon saa lepyteltyä suihkun jälkeen antamalla sille juustoa. Se on 8-vuotiaan koiran ohella sen lempiasioita fasaanien tuijotuksen ja matkalaukkujen nylkyttämisen ohella.

Shetlanninlammaskoira Sepolla on Twitterissä lähes 18 000 seuraajaa, Instagramissa reilut 6 300 ja Facebookissa lähes 15 000 seuraajaa.

Seppo ilahduttaa ihmisiä somessa ja livenä. Se tekee vapaaehtoistyötä vierailemalla Nokian maalaisseudulla sijaitsevassa palvelukodissa.

”Palvelukodissa on mahtavia persoonia ja oma roolini on hyvin selkeä: tepastelen iloisesti ympäriinsä, kuulen jatkuvasti kehuja, kuinka hyvä poika olen, ja saan keskimäärin noin 486 rapsutusta eri ihmisiltä”, Seppo kertoo kirjassaan.

Sydämentykytyksiä Seppo aiheutti omistajalleen neljä vuotta sitten.

”Syksyllä 2015 meinasi päättyä tämän karvaisen kujeilijan elämäntarina kokonaan, kun ajauduin lähes kohtalokkain seurauksin vilkkaalle liikenneväylälle Tampereella. Mitään ei voi muuttaa hetkessä, mutta kaikki voi päättyä hetkessä.

Oltiin metsässä vapaana kirmailemassa ja kaikki sujui rutiininomaisesti. Tuttu metsä ja kaikkea. Yhtäkkiä sain jonkun ihmeen hajuvainun ja lähdin seuraamaan sitä. Minä seurasin. Ja seurasin. Ja seurasin lisää. Lopulta multa katosi suuntavaistot ihan kokonaan ja tovin päästä olinkin keskellä vilkasta autotietä paniikissa.”

Poukka katsoi kauhuissaan, kun näytti siltä, että auto ajaa Sepon päälle.

”Kauhealla säkällä tuossa autossa oli ilmeisesti yksi maailman parhaimmista kuskeista, varmaan joku Kimi Räikkösen tamperelainen pikkuserkku, joka onnistui jarruttamaan ja samalla kääntämään sitä autoansa sillä tavalla, että lopulta mun ja auton väliin jäi varmaan 10 senttimetriä väliä. Iskä juoksi paikalle, meinasi itse jäädä toisen auton alle, kaappasi mut syliinsä ja pyyteli todella nöyränä anteeksi tuolta autoilijalta.”

Kaksikko meni kotiin järkyttyneenä.

”Iskä ei ollut mulle kauhean vihainen, sillä hän oli vaan niin onnellinen, kun olin juuri pelastunut lähestulkoon varmalta kuolemalta.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?