Surusilmäinen Väinö Linna sai vihdoinkin kodin – päivisin se tuijottelee uusia perheenjäseniään ja öisin puikahtaa tutustumaan taloon

Julkaistu:

Tolkkisten kissatalossa vietettiin haikeita ja samalla iloisia läksiäisiä lauantaina, kun muhkea löytökissa Väinö Linna sai loppuelämän kodin Helsingistä.
Helsinkiläinen Nelli Nakari näki Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksessä kotia etsivän Väinö Linnan kuvan ja oli myyty. Vaikka 5-vuotiaan kollikissan kerrottiin olevan ujo ja arka, se ei ollut este Nakarille.

– Väinö oli erittäin komeannäköinen, ja ollaan pitkään mietitty, että hankittaisiin kolmas kaveri meidän perheeseen. Ei ole aiemmin löytynyt sopivaa kissaa, mutta nyt tuntui siltä, että Väinö olisi sopiva meidän arkajalkojen joukkoon.


Nakarilla ja hänen miehellään on entuudestaan ragdoll-kissa ja shetlanninlammaskoira, jotka ovat arkoja, mutta yhdessä erittäin rohkeita.

– Ajattelimme, että ne voisivat yhdessä rohkaista Väinöä.

IS teki jutun Väinö Linnasta viime tiistaina. Sen jälkeen puheluita alkoi sataa. Nakari soitti torstaina Tolkkisten kissatalolle, pääsisikö Väinöä katsomaan. Visiitti kissatalolle järjestyi perjantaille. Se ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä Väinön puolelta, vaan kissa pälyili aivan muualle.

– Katseet eivät millään tavalla kohdanneet. Väinö oli hyvin vetäytynyt patterin viereen ja karvamatona, mikä oli hyvin tutun näköistä toimintaa meiltä kotoa. Sanottiin, että ollaan hyvin kiinnostuneita tästä madosta, Nakari naurahtaa.

Matka uuteen kotiin koitti lauantaina.
Nakari kertoo Väinön viihtyneen päivisin omassa kuljetuskopassaan, jonka ovi on auki. Sen verran paljon ujostuttaa, että sieltä Väinö puikahtaa liikkeelle öisin, kun muu porukka on nukkumassa.

– Öisin se aina tutkii ja liikuskelee sinne tänne.


Perheessä asuvat Enna-koira ja Koda-kissa ovat ottaneet uuden tulokkaan vieraanvaraisesti vastaan.

– Molemmat on hirveän kohteliaasti käyneet kurkkaamassa. Ne istuvat hiljaa siinä kopan vierellä ja lähtevät pois. Väinö saa olla rauhassa.

Vielä ruoka ei ole maittanut Väinölle, mutta kunhan uusi koti tulee tutuksi, eiköhän sitten ruokahalukin herää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt