Muhkea ja surusilmäinen Väinö Linna etsii kotia – kissa rakastaa hammasharjalla rapsutusta - Lemmikit - Ilta-Sanomat

Muhkea ja surusilmäinen Väinö Linna etsii kotia – kissa rakastaa hammasharjalla rapsutusta

Yksinäisestä Väinö Linna -nimisestä kissasta on tullut Facebook-hitti Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen sivuilla.

Hurmaava Väinö Linna on vielä kovin arka, mutta kun sille antaa aikaa, niin hyvä tulee.­

15.1.2019 16:37

Kissa nimeltä Väinö Linna julkaisi sunnuntaina hoitajiensa välityksellä etsintäkuulutuksen, jolla se etsii itselleen pysyvää kotia.

Taija Lukin Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksestä kertoo Väinön etsivän yhä omaa kotia. Muutamia kyselyjä on jo tullut. Väinö Linna edustaa tyypillistä kissaa, joka tulee eläinsuojeluyhdistykseen. Se loukutettiin kolmen muun kissan kanssa itsenäisyyspäivän aikaan, joten Väinö Linnan Tuntematon sotilas oli inspiraation lähteenä.

– Väinö Linna on koko elämänsä elänyt ulkokissana, mutta ei täysin villikissana. Omistaja ei ole kissoja sosiaalistanut ja kissat ovat todella arkoja.

Väinö pitää hammasharjalla rapsutuksesta. Kädelläkin sitä voi vaivihkaa rapsutella. Lukinin mukaan Väinö lähtee menemään kuin karvamato alta pois, jos lähempää tuttavuutta tekee.

– Väinö Linna ei hirveästi riehu, odottelee mitä tapahtuu ja ihmettelee silmät pyöreinä maailmanmenoa. Hyvin rauhallinen kolli se on, kunhan vaan pelosta pääsee eroon ja alkaa luottamaan ihmiseen, niin kyllä se siitä.

Kissa on leikattu, rokotettu kahdesti, mikrosirutettu ja madotettu kolmesti.

– Väinö Linnalle etsitään kotia, jossa on jo kesyjä kissoja ennestään. Kesyt kissat antavat mallia ja kun on lajitoveri siinä, ei kauheasti pelota.

IS:n lemmikkijuttusarjassa on etsitty kotia kodittomille kissoille. Jos kiinnostuit Väinöstä, ota yhteyttä Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistykseen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?