Eetu-kissa pelasti Pirkko Arstilan mielenterveyden – pojan kuolema syöksi pohjalle - Lemmikit - Ilta-Sanomat

Eetu-kissa pelasti Pirkko Arstilan mielenterveyden – pojan kuolema syöksi pohjalle

Pirkko Arstila kuvasi viikkonsa kissansa kautta. Viikkoni kuvina -sarja ilmestyy IS:n Plus-liitteessä aina lauantaisin.

Julkaistu: 8.1.2019 14:38

Pirkko Arstila kuvasi IS:n Plusin viikkoni kuvina -sarjassa elämäänsä kissansa kautta.

Miten kuvailisit sinun ja kissasi Eetun suhdetta?

– Eetu on pelastanut mielenterveyteni. Menetin poikani noin kymmenen vuotta sitten ja suru pudotti kuin sysimustaan kaivoon, mieleni oli lyijynraskas eikä valoa näkynyt. Ajattelin epätoivoisena, että nyt kyllä tarvitsen lemmikin. Minulla on aina ollut koiria tai kissoja. Tähän elämäntilanteeseeni sopi paremmin kissa. Etsin siamilaista, mutta löysin egyptiläisen maun, se on Euroopan vanhin kissarotu. Älykäs, utelias ja erittäin seurallinen, kuin olisi kissan ja koiran välimuoto. Niin Eetu tuli elämääni, opetti minut uudelleen nauramaan ja hassuttelemaan. Ihanaa saada nauraa joka päivä – kiitos Eetun. Jos on suuri suru tai muu menetys, niin suosittelen lemmikkiä. Sen pyyteetön rakkaus ja kiintymys parantavat mielen haavat.

Suosittelet Donald Trumpille kissaa unikaveriksi. Mitä kertoisit Trumpille kissoista?

– Kissa toisi Trumpin elämään empatiaa, hellyyttä ja iloa. Kissan paijaaminen alentaisi verenpainetta ja lisäisi maailmaan rauhaa. Kissa kainalossa Donald nukkuisi hyvin eikä haahuilisi adrenaliinipöllyssä kylpytakkisillaan pitkin käytäviä. Hän voisi perustaa presidentillisen kissakahvilan, jonne voisi kutsua Kiminkin Pohjois-Koreasta rauhoittumaan.

Mistä keskustelette kissasi kanssa?

– Juttelen Eetulle ääneen huoliani, se panee päänsä kallelleen ja kuuntelee. Ja kimurantitkin asiat selkeytyvät – ääneen puhuminen panee ajatukset järjestykseen. Aamuisin luen sille uutisotsikoita ja Eetun ilme on lystikäs. Sen kanssa pitää tanssia! Se pitää erityisesti valssin pyörityksestä.

Maanantai

24.12. ”Kissani,Eetu, syyttää emäntäänsä joulumahastaan: - Miksi annoit minulle tuoretta turskaa ja kaikkia kissaherkkuja? Miten ikinä pääsen kesäksi rantakuntoon”.

Tiistai

25.12. ”Huomaatko,että päivä on jo pidentynyt? Haaveilen tässä kesästä. Onko se jo oven takana?”

Keskiviikko

26.12. ”Kissani on syvästi huolissaan Trumpista: Trumpin pitäisi katsella kissavideoita rauhoittuakseen. Trumpin pitäisi hankkia kissa unikaveriksi, Eetu sanoo.

Torstai

27.12. ”- Minäkö muka aseksuaali! Mikä kamala sana! Rakastan itseäni - olen egoseksuaali. Tämän kissan mielestä seksi on ihan turhaa ja veisi liikaa energiaa.”

Perjantai

28.12. ”Joka aamu nenä polviin, niin selkä pysyy kunnossa. Minä olen niin notkea, että voisin mennä Kansallisbalettiin jos vain viitsisin. Kiitän kissaani aamujumpasta.”

Lauantai

29.12. ”Rakastan kissoja. Loukkaannumme Eetun kaa, jos vieras ilmoittaa "etten ole kissaihminen". Se on sama kuin sanoisin lapsiperheelle, että en ole lapsi-ihminen.”

Sunnuntai

30.12. ”Hattu tuo aina arkeen draamaa. Kissani Eetu valitsi baijerilaishatun. Ei ihme, sillä onhan tässä fasaanin sulka.”

Miten lemmikkieläin on sinua auttanut elämässäsi? Kirjoita kommenttikenttään!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?