Lemmikit

Paavo ja Simo lähtivät uudenvuoden haukutuimpiin juhliin – luvassa peloton yö

Julkaistu:

250 koiraa lähti karkuun ilotulituksia vantaalaishotelliin.
Kun sisäänpääsy alkoi, jono ulottui parhaimmillaan 40 metrin päähän Clarion Hotel Helsinki Airportin vastaanottotiskistä. Se oli varsin metka näky, kun koirat odottivat enemmän ja vähemmän malttamattomina pääsyään omiin uudenvuodenjuhliinsa. Tuntia myöhemmin jono oli jo pienentynyt, mutta aulassa raikuivat tervetulohaukahdukset.


Kyseessä on jo kolmas kerta, kun hotelli tarjoaa koirille ja niiden omistajille mahdollisuuden viettää rauhallinen ja peloton uusivuosi Vantaalla. Hotelli sijaitsee lähellä lentokenttää, jossa ilotulitteiden ampumista on rajoitettu.

Tänä vuonna koirien uuttavuotta vastaanottaa noin 250 koiraa. Koirahuoneet myytiin loppuun jo tammikuussa. Hotellipäällikkö Janne Ant-Wuorisen mukaan koiria hemmotellaan rauhan lisäksi tervetuliaislahjalla ja buffetillallisella.


Vaikka hotellissa tepastelee sadoittain koiria, uusivuosi on vaihtunut yleensä rauhallisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Viime vuonna pelkäsin, että kun yksi koira alkaa ulvoa, niin kaikki ulvoo. Mutta yllättävän hyvin täällä on mennyt, Ant-Wuorinen kiittelee.


Ja jos vahinkoja sattuu, hotelli on varautunut niihin entistä suuremman siivoushenkilöstön kanssa.

Aiju Väisänen istui aulassa mustan villakoiransa Indin kanssa. Kahdeksanvuotias neiti oli tullut toista kertaa paikalle.

– Indi on todella paukkuarka ja haimme sille kaikkea apuja ja lääkkeitä. Sitten kuulimme viime vuonna tästä ja tämä oli hyvä ratkaisu, Väisänen selitti.


Indi katseli muiden menoa rauhallisena.

– Indi on ollut oikein mallikelpoinen, se nauttii huomiosta, emäntä naurahtaa.

Länsigöötanmaanpystykorvat Paavo ja Simo olivat jo ikämiehiä nuorempien joukossa. Sipoosta saapuneet terhakkaat 12- ja 13-vuotiaat pystykorvat eivät ilotulitteista perusta.


– Uusivuosi on kyllä sellainen stressi, että tämä on tosi hyvää vaihtelua siihen, omistaja Sari Lehtinen kehuu.

Maarit ja Kimmo Pantti tulivat kolmen koiransa kanssa Akaasta. Puolivuotias Serie on basset artésien normand, joita löytyy Suomesta vain noin sata. Vivi ja Jekku ovat puolestaan Meccalan kennelin bretagnenbassetteja.

Tapahtumat eivät loppuneet uudenvuodenaattoon, vaan uudenvuodenpäivänä hotellilla järjestetään kaikille koirille avoin hyväntekeväisyysmarssi, jonka tuotto menee Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistykselle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt