Lemmikit

Lemmikin ruokkiminen kotimaisella raakaruoalla myös omistajalle selvästi ulkomaista lihaa turvallisempaa

Julkaistu:

Lemmikkieläimen ruokkiminen niin kutsutulla raakaruoalla lisää myös eläimen omistajan riskiä sairastua. Kotimaisen lihan käyttö on selkeästi ulkomaisen lihan käyttöä turvallisempaa.
Näin sanoo professori Maria Fredriksson-Ahomaa Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta.

Hänen mukaansa kiinnostus lemmikkien raakaruokintaan on lisääntynyt Suomessakin.

Raakaruokaan sisältyy sairastumisriski, koska siihen ei ole tehty mikrobeja tuhoavaa käsittelyä.

Kotimainen lemmikkien raakaruoka, joka sisältää kotimaista lihaa, on professorin mukaan selvästi turvallisempaa kuin ulkomainen raakaruoka. Ulkomaisen lihan alkuperä on usein tuntematon.