Lemmikit

Rodrigo ja Fábio matkustivat 9862 kilometriä Suomeen Harry Potter -kissojensa kanssa – haaveissa maailman kauneimman kissan titteli

Julkaistu:

Viikonloppuna Tampereella järjestetään Suomen kaikkien aikojen suurin kissanäyttely, kun yli 1 500 kissaa 27 eri maasta kokoontuu kisaamaan maailman kauneimman kissan titteleistä.
Kaukaisimpiin osallistujiin kuuluvat Rodrigo Araújo Fábio isso Fábio Lobo puolisonsa Fábion kanssa. Miehet saapuvat Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen Brasilian Salvadorista kahden siamilaisen kissansa kanssa.

Matka Suomeen kesti 25 tuntia. Linnuntietä se tekee 9862 kilometriä. Heidän kissansa Harry Potter ja Phoenix selvisivät pitkästä lennosta paremmin kuin omistajansa ilman jet lagia ja kolottavaa selkää.

– On mahtavaa nähdä ystäviämme ympäri maailmaa maailmannäyttelyssä ja tutustua uusiin kissatarvikkeisiin.


Heidän suurin tavoitteensa on saada edes yksi World Winner -voitto kissoilleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miehet tutustuivat ensin Helsinkiin kolmen päivän ajan ja matkustivat sitten autolla Helsingistä Tampereelle. Maailmannäyttelyn jälkeen he matkaavat ainakin Turkuun ja ehkä myös Pietariin tai Tallinnaan.


Kissojen nimet tulevat miesten suuresta rakkaudesta: Harry Potter -sarjasta. Toisen nimi on Harry Potter ja toisen Phoenix Albus Dumbledoren lemmikkilinnun mukaisesti.


– Nämä ovat täydelliset nimet niille! Kissamme ovat aktiivisia ja maagisia olentoja. Ne tuovat ainoastaan rakkautta ja iloa elämäämme sekä yllättävät meidät aina uudestaan uusilla tempuillaan, omistajat iloitsevat.


Maailmannäyttelyn kaukaisimmat osallistujat tulevat Brasilian ohella Meksikosta Indonesiasta ja Kiinasta saakka.

– Kissojen maailmannäyttelyyn on ilmoittautunut yli 1 500 kissaa, mikä on poikkeuksellisen suuri määrä myös maailmanlaajuisesti katsottuna. Ilmoitetut kissat edustavat 42 eri kissarotua, jonka lisäksi paikalla on myös runsaasti omassa kotikissaluokassaan kisaavia maatiaiskissoja, kertoo kissojen maailmannäyttelyn viestinnästä vastaava Katerina Leino.

Näyttely on auki yleisölle sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10–18.