Lemmikit

Muistatko autosta heitetyt kissanpennut? Tellervo ja Tuulikki hitsautuivat yhteen ja tekevät ihan kaiken yhdessä

Julkaistu:

Tellervo ja Tuulikki heitettiin sisarustensa kanssa muovipussissa liikkuvasta autosta Kotkassa elokuussa. Pelastunutta kaksikkoa odottaa sijaiskodin jälkeen oma yhteinen koti.
Kissanpentujen tarina alkoi synkästi. Liikkuvasta autosta tiputetuista yksi pentu kuoli heti jäätyään auton alle. Myöhemmin löydettiin kuolleena toinen ilmeisesti saman pentueen kissa 20 kilometrin päässä Haminasta. Ei tiedetä, kuinka monta pentua muovipussiin oli sullottu. Vapaaehtoiset onnistuivat pelastamaan kissoista kaksi: ensin Tellervon ja emo-kissan ääntä houkuttelemalla Tellervon siskon Tuulikin.


Sanna Suoknuuti on hoitajana Kouvolan eläinsuojeluyhdistyksen kissojen sijaiskodissa, josta pennut saivat turvapaikan. Tällä hetkellä Tellervo ja Tuulikki ovat 10-viikkoisia. Ne saavat ensimmäisen rokotuksensa ensi viikolla.

Parivaljakko on hitsautunut yhteen.

– Nämä ovat sellaisia kilttejä vintiöitä. Saattavat vähän puraista varpaasta, muttei ilkikurisesti. Ne ovat kauhean kilttejä, tyytyväisiä kissoja ja kovia kehräämään. Viihtyvät sylissä, Suoknuuti kehuu.


Kissasisarukset tekevät ihan kaiken yhdessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ne nukkuvat ihan kylki kyljessä tai päällekkäin, syövät yhdessä ja käyvät vessassakin yhdessä. Minulle ei ole aiemmin sattunut tuollaisia kissakaveruksia, jotka olisivat noin tiivis parivaljakko, hoitaja kertoo.

Tellervo ja Tuulikki saavat viettää elämänsä yhdessä, sillä molempia odottaa yhteinen koti. Kissoja ei olla erottamassa. Kodin antaa hyväsydäminen ihminen, joka oli mukana jo etsinnöissä.


Vastikään vietettiin Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liiton järjestämää eläintenviikkoa. SEYn mukaan Suomessa on kissakriisi. Apua tarvitsee vähintään 20 000 kissaa, mikä on hälyttävä luku.

– Tänä vuonna kissatilanne on räjähtänyt käsiin. Kissatapauksia on huomattavasti enemmän ja ne vaikuttavat olevan aikaisempaa vakavampia. Kissoja hylätään ja jätetään heitteille todella paljon, mutta erityisesti luontoon syntyviä kissoja tulee SEYn vapaaehtoisten hoitoon yhä enemmän. Aikaisempi arviomme on 20 000 kissaa vuodessa, mutta määrä vaikuttaa olevan rajussa kasvussa, kertoo SEYn toiminnanjohtaja Kati Pulli.


Ihmisten välinpitämättömyydellä ei ole rajoja

Hylättyjen kissojen kohtalo on karu. Osa niistä kuolee luontoon, nälkään tai kylmyyteen syys- ja talvipakkasten myötä. Noin 10 000 kissaa päätyy löytöeläintaloihin, mutta vain joka kymmenes löytökissa haetaan takaisin omaan kotiinsa.

Tilanne on huono myös Kymenlaaksossa. Suoknuuti sanoo suoraan, että välillä tekisi mieli iskeä hanskat tiskiin, kun ihmisten välinpitämättömyydellä ei ole rajoja.


– Päivittäin löytyy pieniä pentuja. Ihmiset eivät leikkaa kissoja, vaan ne saavat kulkea vapaina. Ihmiset ovat myös kauhean vihaisia, jos kissoja otetaan kiinni ja toimitetaan löytöeläintaloille ja he joutuvat sieltä käydä lunastamassa.

– Tämä vuosi on vielä lämpimien säiden takia poikkeuksellinen, kun näin myöhään syksyllä löytyy vielä niin pieniä pentuja.

Suoknuuti sanoo, että ehkä ihmisten silmät avautuisivat vasta sitten, jos heidät passitettaisiin katsomaan surkeutta eläinsuojeluyhdistyksiin.

– Ei ne eläimet pärjää siellä ulkona. Ei se kissa pyhällä hengellä elä, hän painottaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt