Lemmikit

Video: Tämä lelu pistää kissojen pään sekaisin – ”huumebanaani” sisältää erittäin voimakasta kissanminttua

Julkaistu:

Paikoitellen kauppojen ”banaanihyllyt” ammottavat tyhjyyttään.
Helsinkiläinen Leena Viitanen osti Onni-kissalleen banaanilelun pari viikkoa sitten. Onni on noin 8–10-vuotias löytökissa, joka ei yleensä innostu kissaleluista.

Banaanin kanssa näin ei ole ollut. Koko kahden viikon ajan se on säilyttänyt tehonsa, ja Onni on kaivanut sen esille ainakin kerran päivässä.

Sosiaalisessa mediassa ”huumebanaaniksi” nimetty kissanlelu on nyt kova hitti. Se on myyty loppuun paikoin kokonaan lemmikkitarvikemyymälöistä.
  • Katso ylhäältä video IS:n lukijoiden kissanmintulla leikkivistä kissoista.

Kyse on kissanminttua sisältävästä lelusta, jonka hajusta kissat pitävät. Usein kissat halailevat ja hierovat lelua itseään vasten sen huumaavan vaikutuksen vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilmiön juuret näyttäisi olevan Facebookin Eläinvideokerho-ryhmässä, jossa aktiivit ovat jakaneet videoita lemmikeistään kissanmintun vaikutuksen alaisena.

– Olemme huomanneet suosion ja myyntipiikki on näkynyt selvästi. Paikallisesti hyllyjä on ostettu tyhjiin. Olemme pyrkineet vastaan kysyntään, mutta välillä kysyntä on ollut suurempaa kuin tarjonta, vahvistaa lemmikkitarvikeketju Musti ja Mirrin kategoriaspesialisti Milla Alenius.


Alenius ei ole sataprosenttisen varma, mistä suosion äkillinen kasvu johtuu, mutta epäilee siitä juuri sosiaalista mediaa ja Facebookin Eläinvideokerhoa.

Alenius kertoo, että suurin ”hype” on ollut banaanilelusta, mutta samaan sarjaan kuuluu yhteensä 10 eri lelua. Kuosien joukossa on valittavana esimerkiksi omena, sateenkaari, leppäkerttu tai sardiini.


Hän kertoo lelussa käytetyn kissanmintun olevan erityisen vahvaa, mikä saattaa olla kissojen mieleen.

Äkillinen suosio kissan nupin sekoittavista leluista ei ole mitään uutta. Viime vuoden lopulla lemmikkikaupoista loppui muutamassa päivässä Höpötatti-niminen lelu, joka sisälsi kissanmintun lisäksi matatabia eli kiinanlaikkuköynnöstä.


– Se oli tällainen toinen villitys. Viimeksi ne lähtivät aivan käsistä, oli ihan muutamissa päivissä loppu, Alenius kertoo.

Vaikka kissanminttu sekoittaa hetkeksi kissan pään, se on sille täysin vaaratonta. Yleensä vaikutus kissaan kestää maksimissaan vartin verran. Kaikkiin kissoihin kissanminttu ei vaikuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt