Lemmikit

Veikeä chinchilla sulattaa omistajansa sydämen – näin lemmikki ottaa hiekkakylpyjä

Julkaistu:

Viiden chinchillan omistaja Pirita Mäntysalo kuvailee chinchilloja persoonallisiksi lemmikeiksi.
Pirita Mäntysalolla on viisi chinchillaa. Hän kuvailee chinchillojaan persoonallisiksi lemmikeiksi. Hämäräeläiminä chinchillat ovat hereillä aamulla, kun Mäntysalo lähtee töihin, ja taas illalla, kun hän tulee takaisin töistä.

Chinchilla on Andien vuoristoilta kotoisin oleva hyvin uhanalainen jyrsijä. Se painaa 400–1000 grammaa ja voi elää oikealla hoidolla ja pysyessään terveenä jopa 20 vuotta.

Mäntysalon mukaan toiset chinchilloista rakastavat hellimistä, silittelyä ja huomiota, kun taas toiset ovat enemmän erakkoluonteisia.

– Kiipeilevä jyrsijä kuvaa näitä hyvin. Nämä kiipeilevät mielellään ja tutkivat asioita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Chinchilla syö kuivaa puristepellettiä ja kuivaa heinää. Se hoitaa turkkiaan kylpemällä chinchilloille suunnatussa kylpyhiekassa nelisen kertaa viikossa.

Katso videolta, miten chinchilla ottaa hiekkakylpyjä.

Mäntysalo pitää chinchillaa helppona lemmmikkinä, mutta muistuttaa chinchillan käsittelyn olevan erilaista kuin muilla jyrsijöillä.

Pelkästään lasten lemmikiksi chinchilla ei sovi, sillä chinchilla tarvitsee aikuisen, joka on vastuussa sen oikeaoppisesta ruokinnasta, hoidosta, ulkoiluttamisesta ja mahdollisista eläinlääkärikäynneistä.

Lue lisää chinchilloista Suomen Lemmikkichinchillat -yhdistyksestä sekä Suomen Chinchillayhdistyksestä!