Lemmikit

Valkokakadut Jorma ja Roope pistelivät huoneensa oven palasiksi

Julkaistu:

13-vuotias valkokakadu on hyvin kiintynyt omistajaansa Olli Soppiin.

– Olen hänen silmäteränsä, Soppi virnistää.
Olli Sopilla on yhteensä 22 lintua neitokakaduista tanimbarinkakaduihin ja undulaatteihin, mutta Bella kokee olevansa muita tärkeämpi.

– Olen Bellan silmäterä. En voi hetkeksikään poistua mihinkään, Bella on niin omistautunut mulle. Se ei oikein muita lintuja hyväksy, ei saisi muita rapsuttaa, isäntä selittää Bella olkapäällään.


Kotona Bellaa pidetään vapaana, mutta omistajan poissa ollessa se on häkissä. On tärkeää, että vaativalle mutta hyvin kiltille Bellalle riittää tarpeeksi virikkeitä.

– Poissa ollessa sille on laitettu kaikenlaisia virikkeitä pahvilaatikoista puupalikoihin. Yritän vaihdella monipuolisesti leluja, joita voi räknätä. Muuten tulee tuhoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bellan nukkumaanmenoaika on kahdeksan, puoli yhdeksän maissa. Se on hyvin tarkka siitä.

– Se käy kyllä ilmoittamassa sen, että nyt on aika mennä nukkumaan. Sellainen oma huutoruljanssi. Vähän kuin lapset kiukuttelisivat.

Sompin mukaan valkokakadut elävät yli 50-vuotiaiksi.

– Ne elävät ihmisiän, näin voisi sanoa. Mä olen mullan alla aikaisemmin kuin Bella.

Bella ei matki sanoja. Se on omistajan mukaan onni.

– Nämä eivät ole sen takia lemmikkeinä mulla, että puhuisivat, hän huomauttaa.

Bella oli omistajansa mukana Eläinystäväni-messuilla viikonloppuna Helsingissä. Sillä oli seuranaan Espoon Eläinkeskuksen molukkienkakadu Emma ja valkokakadu Jorma. Bella on Espoon Eläinkeskuksen kasvatteja itsekin.


Emman ja Jorman omistajat Jarkko Leppänen ja Elina Lattu kuvailevat lintujaan aktiivisiksi ja vaativiksi. Jormalla on lempibiisi, se on erityisesti Peer Güntin Bad Boys Are Heren perään, ja sen tahdissa sitten ”hytkytetään”.

Jorma ja kotona asuva Roope pistelivät kahdestaan lintuhuoneen oven palasiksi. Leppänen ja Lattu ottivat oven mukaan Eläinystäväni-messuille näyttääkseen, mitä kaikkea kakadut voivat saada halutessaan aikaan.


– Kun ovi jää pikkuisen auki ja sen päällä on hyvä istua, ja sitten nokalla aloitetaan pikku hiljaa. Siinä se sitten muotoutuu parissa viikossa tuollaiseksi, Leppänen selittää.