Lemmikit

Niinistön ja Haukion Lennu-koirasta tuli valtava Twitter-hitti maailmalla

Julkaistu:

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion Lennu-koiraa pidetään vastauksena vieroitusoireisiin, joita syntyi, kun Yhdysvallat jäi ilman ykköskoiraa Barack Obaman jätettyä Valkoisen talon.
Tasavallan ykköskoira, Lennu, niitti ilmeillään ja omapäisyydellään mainetta jo joulukuussa nuuskimalla innokkaasti presidenttiparin saamia ruokalahjoja Mäntyniemessä.

Kaikki maailmalla eivät vielä tuolloin kuitenkaan heränneet velmuilijan olemassa oloon. Eilen Lennun teki kansainvälisillä areenoilla come backin. Verkkosivusto Mashable julkaisi Suomen ykköskoirasta jutun otsikolla: ”Internet, tutustukaa Suomen ihastuttavaan ykköskoiraan, Lennuun”.

Yhdysvaltalaissivuston mukaan Lennu on juuri oikeaa lääkettä niihin vieroitusoireisiin, joita on syntynyt, kun Barack ja Michelle Obama jättivät Valkoisen talon koiriensa Bon ja Sunnyn kanssa. Presidentti Donald Trumpilla ei ole koiraa.

– Siten on järkeenkäypää, että koirafanien epätoivoiset katseet suuntautuvat Suomeen ja presidentti Sauli Niinistön kovispentuun Lennuun, Mashable kirjoittaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lennu ei kuitenkaan ole enää pentu. Tasavallan ykköskoira on jo viisivuotias. Lehti huomauttaa, ettei Lennu ole aivan täysin mediakoulutettu.Jos yllä oleva tviitti ei näy, voita katsoa sen täältä.

Lennun jouluiset seikkailut nousivat uudestaan esiin, kun Daily Beast -sivuston toimittaja Kelly Weill tviittasi siitä kuvan.

– Anteeksi, mutta tunnetteko Lennun, Suomen presidentin koiran, Weill kysyi.

Hän jakoi samalla Lennusta Mäntyniemessä joulun alla otetun kuvan, jossa se virnistää leveästi. Kuvasta tuli jättimäinen somehitti: torstaihin mennessä sitä on jaettu uudelleen 40 000 kertaa ja kuvasta on tykätty 112 000 kertaa.

Pian tviitin jälkeen sosiaalisessa mediassa alettiin jakamaan Lennun kuvia urakalla.Jos yllä oleva tviitti ei näy, voita katsoa sen täältä.Jos yllä oleva tviitti ei näy, voita katsoa sen täältä.

Lennu järjesti Mäntynimessä melkoisen show’n, kun presidenttipari vastaanotti perinteisiä joulutervehdyksiä muutama kuukausi sitten.

Lennu syöksyi tuolloin esimerkiksi nuuskimaan presidenttiparille tuotua joulukinkkua, myös Karjalan Liiton tuomat karjalanpiirakat kiinnostivat kovasti. Videon tapauksesta näet jutun pääkuvana.

Cantores Minores -kuoron laulantaan Lennu päätti osallistua pomppimalla päin kuoronjohtajaa. Lopulta presidentti Niinistö nappasi koiran syliinsä seuraamaan esitystä syrjemmältä.

Presidentin sylissä Lennusta otettiin kuva, jossa se virnistää ilkikurisen hellyttävästi. Kuva teki Lennusta jo tuolloin netti-ilmiön maailmalla.

Videolla Lennu nuuskii ahnaasti presidenttiparin saamia joulutervehdyksiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt