Tarhakoiralle koti: Tarhakiusattu Tuutikki löysi onnen - Lemmikit - Ilta-Sanomat

Tarhakiusattu Tuutikki löysi onnen

Tuutikki tuli tarhalle jo pentuna ja joutui siellä muiden koirien kiusaamaksi. Aino pelasti nälkiintyneen pennun ja toi Suomeen odottamaan omaa kotia.

6.9.2016 7:44

Koti löytyikin pian, mutta perheen toisen koiran vieraanvaraisuus olikin lyhytkestoista ja kovista yrityksistä huolimatta Tuutikin oli muutettava pois.

Ainon perhe päätti, että kovia kokeneen pennun on paras jäädä heille ja se sopi myös talouden ensimmäiselle tarhakoiralle, Toshkalle, josta tulikin Tuutikille kuin isosisko.

Ainon aikaisempi tarhakoira Toshka otti Tuutikin kuin siskokseen.­

Kiusatuksi tuleminen ja huonot kokemukset ensimmäisestä kodista jättivät jälkensä ja Tuutikki on kovin herkkä ärsykkeille. Oma ihmiset, koti ja piha sekä koirasisko ovat kuitenkin antaneet Tuutikille mahdollisuuden rauhoittua ja oppia kohtaamaan uusia asioita.

Tarhalla Tuutikki oli nälkiintynyt ja kiusattu.­

Viipurin Koirat Ry:n puheenjohtaja Aino Arjas matkaa tarhalle viikoittain vieden mukanaan pääasiassa ruokaa mutta myös rakennustarvikkeita ja lääkkeitä. Niitä todella tarvitaan. Tarhan karut olosuhteet ilman juoksevaa vettä ja viemäröintiä, alkeellisin lämmityskeinoin antavat suojan pahimmillaan - tai parhaimmillaan, yli 200:lle koiralle.

Viipurin koiratarhalla majailee pahimmillaan 200 kotia odottavaa koiraa.­

Viipurin koiratarhalla tarvitaan kaikenlaista ruokasäkeistä alkaen.­

Koiratarhan olot ovat erityisesti talvisin varsin karut.­

Viipurin Koirat ry tarvitsee kaiken mahdollisen avun koirien hyväksi. Jos haluat auttaa: viipurinkoirat.fi.

ISTV:n sarja Tarhakoiralle koti päättyy tähän jaksoon. Aiemmat osat ovat katsottavissa oheisista linkeistä tai kokonaisuutena osoitteesta iltasanomat.fi/tarhakoirat.

Nyt Tuutikin on hyvä olla.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?