Kuvat paljastavat huikeat mitat: Samson-kissa on todellinen lempeä jättiläinen - Lemmikit - Ilta-Sanomat

Kuvat paljastavat huikeat mitat: Samson-kissa on todellinen lempeä jättiläinen

3-vuotias Samson on omistajansa mukaan lempeä ja rakastava jättiläinen.

3-vuotias Samson on omistajansa mukaan lempeä ja rakastava jättiläinen.

Julkaistu: 14.8.2016 11:49

Samsonin, ”kissojen Fabion”, kerrotaan olevan koko New Yorkin suurin kissa.

42-vuotias Jonathan Zurbel on ylpeä lemmikistään, eikä suotta: hänen Samson-kissansa kerrotaan olevan koko New Yorkin suurin kissa.

– Hän on varmasti suurin koskaan näkemäni kissa, varsinkin New Yorkissa, eläinlääkäri Lisa Lippman vahvistaa New York Postissa.

Lippmanin mukaan suurin osa hänen näkemistään kissoista painaa reilusti alle kymmenen kiloa, mutta lempinimeä Catstradamus totteleva Samson painaa jopa 12,7 kiloa.

Pituutta 3-vuotiaalla, puhdasverisellä Maine Coon -rodun kissalla on jopa 122 senttiä. Rotu tunnetaankin erityisesti suuresta koostaan, mutta myös lempeydestä, rauhallisuudesta ja leikkisästä luonteestaan.

Rodun naaraat painavat useimmiten noin 4–7 kiloa ja urokset noin 6–11 kiloa. Kokonsa takia Samsonkaan ei käyttäydy aivan kuin tavallinen kotikissa.

– Hän on erinomainen noutamaan palloa ja seuraa minua huoneesta huoneeseen. Sitten hän lysähtää viereeni kuin koira, omistaja Zurbel kertoo New York Postin haastattelussa.

Zurbelin mukaan kolossaalinen karvanaama on kuitenkin erittäin kiltti kissi, ystävällinen ja rakastava.

Valtava katti syö myös valtavan määrän ruokaa: Samson ahmii päivässä kuusi purkillista kissan märkäruokaa, ja viikossa menee myös muutama pussi kuivaruokaa. Kissanhiekkaa taloudessa kuluu viikoittain lähes kaksi kiloa.

Lihava Samson ei kuitenkaan ole.

– Hän on erittäin pitkä, leveä, painava ja vahva. Suuri ja sopusuhtainen. Todella iso Maine Coon. Olen hoitanut lihavien kissojen turkkeja, mutta hän ei ole lihava. Hän on kissojen Fabio, lempeä jättiläinen, luonnehtii puolestaa Samsonin turkkia kuukausittain hoitava Carolyn Ayala.

Tuoreimmat osastosta