Vuodepotilas Elvi, 90, sai suukon Esko-poliisihevoselta Kaunialan sairaalassa – ”Voi niitä ilmeitä”

Julkaistu:

Poliisihevoset kävivät Kaunialan sairaalassa ilahduttamassa sotainvalidien päivää.
Idean emäntänä hääri Kaunialan Sairaala Oy:n toimitusjohtaja Mervi Ahlroth.

– Minulla on itselläni hevosia, mutta niitä en uskaltanut tänne tuoda kun ne eivät pysy paikallaan. Sitten päähäni pälkähti, että poliisihevosethan ovat rauhallisia ja tottuneita silittelyyn.

Ahlrothin mukaan ratsupoliisit olivat heti valmiita tulemaan vierailulle.


– Se oli yllätys, että he viipyivät niin kauan, yli tunnin! Ja jotkut asukkaista viipyivät hevosten vierellä koko sen ajan, Ahlroth hämmästelee.


Osa sairaalan asukkaista on sotaveteraaneja, ja etenkin heissä ratsupoliisien näkeminen herätti runsaasti koskettavia ja kipeitäkin muistoja.

– Jotkut muistelivat omaa ratsuväkiaikaansa. He kertoivat, kuinka syvä side rintamalla hevosen ja siitä huolehtivan sotilaan välille syntyi, ja miten isot itkut itkettiin jos hevonen kaatui rintamalla, Ahlroth toteaa hiljaa.

– Eräs sokea herra sai silittää hevosen lapaa ja turpaa. Voi niitä ilmeitä hänen kasvoillaan. Vuodepotilaana ollut rouva heilutti käsiään ja hihkui ”hevosia, hevosia!”.

Osastolla asustelee kissa

Kaunialan sairaalassa on jo aiemmin käytetty eläimiä apuna. Esimerkiksi pitkäaikaissairaiden osastolla asustelee osaston oma kissa.


– Meillä on nyt suunnitelmissa hankkia sinne toinenkin kissa, sillä eläimen vaikutus esimerkiksi dementikkojen mielialaan on suuri. Vaikka hoitajan nimeä ei aina muistaisikaan, kissan nimen muistaa kyllä.

Myös Hali-Bernit, eli halattavia koiria vierailulle tuova yhdistys on vieraillut Kaunialassa.


– Karvaisia eläimiä ei sairaalan puolelle valitettavasti voi tuoda, joten sinne olemme miettineet jotain muuta vaihtoehtoa. Tai pihalle esimerkiksi pupulaa, Ahlroth pohtii.

Ota kantaa

Pitäisikö kaikissa vanhainkodeissa olla lemmikkieläimiä?

Kyllä 96% Ei 4%
Ääniä yhteensä 15002

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt