Puppe juhlii! Näin suomalaislemmikkejä hemmotellaan – ”Jeppe-westie juhli syntymäpäiväänsä Kalastajatorpalla”

IS kertoi eilen Max-koirasta, jonka isäntäväki onnitteli lemmikkiään syntymäpäivänä ilmoituksella Helsingin Sanomissa.

Nakkikynttilöin koristeltu maksalaatikkokakku osoittautui suosituksi evääksi koirien syntymäpäiviä juhlittaessa.

Kysyimme lukijoilta, miten muiden lemmikkien kanssa juhlitaan. Max, 13, ei ole todellakaan ainoa, jonka syntymäpäivä muistetaan, vaan myös muut monet suomalaislemmikit saavat nauttia juhlapäivänään kunnolla.

– Jeppe-westie juhli kanssani syntymäpäiväänsä Kalastajatorpalla torpan koiranpoikana hyvällä aamiaisella, kertoo nimimerkki kätilötäti.

– Onnittelukortti tuli naapurin lapsilta, kun kissani Rum Tum Tugger taytti 5 vuotta. Mansikka-kermavaahtokakulla juhlittiin, tietenkin kynttilät, aikuisille lasi samppanjaa, kertoo Tuula.

– Meillä juhlitaan koiran synttäreitä, Dino-koira saa täytekakun, joka on tehty koiranruuasta ja koristellaan herkuilla, joista koira tykkää. Leikitään enemmän kuin tavallisesti synttäripäivänä! Niin ja tanssitaan, kertoo Eila M Sjelin.

Harmaa norjanhirvikoira Milka juhli 8-vuotissyntymäpäiväänsä keväällä Rovaniemellä.

Figon perheessä koirien syntymäpäivään vietetään niin, että koira saa sämpylän, jossa on ikävuosien määrä nakkeja. Kun vuosia kertyy, nakit puolitetaan. Kuvassa on Figon 4-vuotissyntymäpäivät. Kaksi nakkia on jo suussa ja kaksi syömättä.

Aivan Helsingin Kalastajatorpalle saakka ei kaikkia viedä, mutta monet koirat saavat syntymäpäivänään ekstrahuomiota, kuten tavallista herkullisempaa ruokaa tai uuden luun. Maksalaatikkoon tehty nakkikakku on myös suosittu herkku.

– Meillä saa paljon rapsutuksia ja haleja sekä koiralle tarkoitettuja herkkuja! Paras mökkikaverini sakemanni Demi, toteaa nimimerkki koiranelämää.

Samanlaista päivää viettävät Animaalisen koirat.

– Meillä kissat ja koirat saavat herkkuruokaansa, tosin niin ne saavat useana muunakin päivänä. Enempää haleja tai rapsutuksia ne eivät saa, sillä se ei olisi edes mahdollista! Niitäkin tulee joka ikinen päivä ja paljon.

– Maksalaatikkokakku nakkikynttilöiden kera, tietenkin molemmille ja kyllä maistuu, vakuuttaa Ricorakas.

– Mä teen muuten saman, mutta kuorrutan maksalaatikkokakun vielä raa'alla jauhelihalla, Realisti kertoo tuunausvinkin.

Sara-koiran 10-vuotissynttäreitä juhlittiin kakulla.

Bracco italiano Juntti viettää kuvissa 8-vuotissynttäreitään.

Lemmikit selvästi nauttivat päivästään.

– Edesmennyt saksanpaimenkoirani rakasti lahjoja. Hänestä oli kiva tökkiä kuonolla paketteja ja sitten tuo innostui ihan vallan hurjasti, jos lahja alkoikin vinkua eli siellä oli hänelle tarkoitettu vinkulelu. Ja aina tehtiin myös kakku ja juhlittiin, muistelee Larissah.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?