Lemmikit

ISTV: Suloisten otusten kerho kokoontui messukeskuksessa – joukossa Schumacherin kissan sukulainen

rac

Julkaistu:

Helsingin PetExpo-lemmikkimessuilta löytyi sirkusta harrastava kymmenpäinen koiralauma, Ralf Schumacherin kissalle sukua oleva kissa ja lauma frettejä, eli pieniä näätäeläimiä.
PetExpo-messuilla karvat pöllysivät, kun innokkaat silittäjät kohtasivat lemmikinomistajien näytteille tuomia eläimiä. Viikonlopun kestävien messujen ensimmäisenä päivänä kävijöitä oli noin 22 000.

– Fretit, siilit, matelijat, hämähäkkieläimet, hyönteiset, linnut, kanit, jyrsijät, kissat ja koirat, luettelee messujärjestäjä Päivi Tiitinen messuilla esiteltyjä eläinlajeja.

– Messujen tarkoitus on tutustuttaa ihmiset lemmikkien kirjoon ja harrastusmahdollisuuksiin, sekä tarjota asiallista tietoa, kertoo Tiitinen.

Tämän vuotuinen PetExpo-messujen teema oli eläinten eettinen hankkiminen.

– Se on asia, josta ei voi liikaa muistuttaa. Eläimen otto on suhteutettava omiin resursseihin, lemmikkiä ei voi ottaa hetken mielijohteesta. On myös otettava huomioon millaiselta kasvattajalta lemmikin ottaa, sanoo Tiitinen.

Melkein sukua Schumacherille

Burmilla-rotuisen Topi-kissansa näytteille tuonut Tanja Salo kertoo Topin sukulaisen majailevan maineikkaan urheilumiehen hoivissa. Entinen formulakuljettaja Ralf Schumacher on hankkinut kissansa samalta kasvattajalta Mallorcalta.

– Kissat ovat kaukaista sukua keskenään. Kasvattajan sivuilta löytyy kuva, jossa Schumacher on hakemassa omaa pentuansa, kertoo Salo.

– Schumacher on myös kuvauttanut kissansa formulapokaalissaan, naurahtaa Salo.

Burmilla on ihmisrakas kissarotu, mutta varsinaisiksi vauhtiveikoiksi niitä ei voi tituleerata. Salon kotona vipinää kuitenkin riittää.

– Meillä on nyt viisi yksitoistaviikkoista poikakissaa kotona, joten kyllä meillä aikamoinen formularalli siellä käy. Ne ovat juuri nyt kaikkein villeimmässä iässä, kertoo Salo.

Katso videolta lisää messutunnelmia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt