Kennelliitto listasi: Tämä on Suomen suosituin koiraharrastus

Kennelliiton mukaan koiraharrastukset ovat tulleet yhä suositummiksi.

23.3.2015 12:32

Vuonna 2014 koiranäyttelyt olivat kaikista suosituin harrastus. Niissä kävi vuoden aikana yli 200 000 harrastajaa.

Koiranäyttelyissä käynti on suosituin koiraharrastus.

Näyttelyiden lisäksi koirien kanssa voi harrastaa ainakin noin 70 koe- ja kilpailulajia, joiden suosiota mitataan koe- ja kilpailukäyntien määrällä. Viimeisten viiden vuoden aikana ne ovat olleet jatkuvassa nousussa. Vuodesta 2010 käyntien määrä on noussut noin 42 000 käynnillä.

Shetlanninlammaskoira näyttää mallia agilityssä Westminsterin kennelkerhon vuosittaisessa näyttelyssä New Yorkissa helmikuussa.

Niillä mitattavista lajeista suosituimpien kärjessä on agility, toisena hirvenhaukkukoe ja kolmantena tottelevaisuuskoe eli toko. Agilityllä on iso ero suosituimmuudessa toisena ja kolmantena oleviin. Agilitykokeissa ja -kilpailuissa käyntejä oli viime vuonna 110 500, kun hirvenhaukkukokeissa oli vain murto-osa siitä, 10 000 käyntiä ja tokossa 8 900 käyntiä.

Uutuutena viime vuonna tullut rally-toko nousi heti suosituimpien lajien listalle. 2000-luvun alussa kehitetty laji yhdistää sekä tokoa, agilityä ja koiratanssia. Se ei ole tarkkaa suorittamista, vaan pääpainona on omistajan ja koiran rento yhteistyö.

Lähde: Kennelliitto, Rally-toko-yhdistys

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?