Messukeskuksen jättinäyttelyssä hengenvaarallinen ilmiö – koiria jätetään paahtumaan autoihin

Julkaistu:

Helsingin Messukeskuksessa tänä viikonloppuna järjestettävä Maailman Voittaja -koiranäyttely tuo Helsinkiin noin parikymmentätuhatta koiraa.
Kaikille koiranomistajille ei ole ollut selvää, että koiraa ei voi yöksi jättää autoon, Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto SEY kertoi eilen Facebook-sivullaan.

– Ilmoituksia on tullut toimistolle eilen aamulla kahdelta henkilöltä ja juttelin pääkaupunkiseudun eläinneuvojan kanssa, joka sanoi, että ilmoituksia on tullut enemmän tänä vuonna kuin aiempina vuosina, SEY:n viestintäjohtaja Maria Lindqvist kertoo.

Lindqvistin mukaan tämän vuoden näyttely on suurempi kuin aikaisemmin ja suuri osa osallistujista tulee ulkomailta.

– Heillä ei ehkä ole sellaista yöpaikkaa, minne voisi ottaa koiran. Tai sitten on vain erilainen koiranpitokulttuuri tai on ajateltu, että Suomessa ei voi olla kovin kuuma, Lindqvist pohtii.

Sen lisäksi, että auto ei sovellu koirien pitkäaikaiseen säilytykseen, viime päivien kuumuus on merkittävä riski autoon jätetylle koiralle.

– Koiranäyttelyssä oli tosi monta kuulutusta autoon jätetyistä koirista. Yksikin oli sellainen, että koirat eivät reagoi. Siinä vaiheessa alkaa olla jo kiire.

Ruotsin kennelliitto laski, että jos auton jättää kello 8.30 varjoon ulkolämpötilan ollessa 14 °C, tunnin päästä autossa lämpötila on jo 38 °C. Viiden tunnin kuluttua lämpötila on kohonnut 85 asteeseen.

Yleisöltä toivotaan oma-aloitteisuutta


Kennelliiton viestintäpäällikkö Kaisa Unhola vahvistaa, että Messukeskuksen parkkihallissa on havaittu muutamia tapauksia, joissa koirat on jätetty ohjeista huolimatta autoon.

– Ikävä kyllä, kun on 60 kansallisuutta ja kulttuurit ovat toisenlaisia ja voi olla, että joku ei ole ajatellut, että on näin kuuma.

– Oli pari koiraa jotka olivat olleet samassa autossa, jotka olivat jo apaattisia, mutta ne on nyt hoidettu.

Unholan mukaan järjestyksenvalvojat kiertävät parkkihallia ja reagoivat heti, jos autoon on jätetty koira. Myös yleisöltä toivotaan kuitenkin oma-aloitteisuutta, mikäli huomaa autoon jätetyn koiran.

– Myös koirat, jotka eivät osallistu näyttelyyn, mutta joilla on rokotukset kunnossa, saa tuoda viileään näyttelyhalliin, Unhola muistuttaa.
 
Asiasta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt