Tehostartti, joka toimii oikeasti – näin saat 3 viikossa painonpudotuksen hyvään vauhtiin

Kun aloitat elämäntapamuutoksen näin, saat tuloksia, jotka pysyvät.

11.1.2021 11:05

Usein elämäntapamuutos tai painonpudotusprojekti tehostartataan riisumalla ruokavalio tosi niukaksi ja treeniä lisätään enemmän kuin kroppa pystyy käsittelemään. Tuloksena hommaan uupuu jo parissa viikossa.

  • Katso yllä olevalta videolta kolme viikkoteemaa elämäntapamuutokseen!

Parempi tapa aloittaa uusi terveellisempi elämä on panostaa kunnolla parempaan jaksamiseen. Silloin kun jaksaa hyvin, on paljon helpompaa pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista, kuten liikunnasta ja ravitsevasta ruokailusta.

Miten sitten panostaa jaksamiseen? Aloita tehostartti näin:

Viikko 1

Houkuttele itsesi nukkumaan ajoissa jollain hyvin mielekkäällä iltapuuhalla. Ole valmiina unille ennen kuin väsymys iskee. Hoida iltatoimet ajoissa ja paneudu sitten rauhassa omaan rauhoittavaan juttusi: esimerkiksi romaanin lukemiseen, venyttelyyn tai perheenjäsenten kanssa jutteluun.

Ota tämä viikkoteemaksi ja keskity ainoastaan tähän.

Viikko 2

Seuraavalla viikolla huomannet jo, miten suurempi määrä unta antaa voimia seuraavaan muutokseen.

Lisää nyt liikuntaa hiljalleen. Älä rupea treenaamaan kovaa päivittäin, vaan ota tavoitteeksi jokin tarpeeksi helppo suoritus. Esimerkiksi 10 minuutin aamujumppa herättää mukavasti päivään ja tekee loppupäivästä sen verran reippaamman, että muutakin liikuntaa tulee helpommin harrastettua. Oivallisen esimerkin virkistävästä aamujumpasta löydät täältä.

Viikko 3

Kolmannella viikolla kehon nälkäviestit toimivat jo täsmällisemmin kuin ennen, sillä riittävä uni ja liikunta ohjaavat syömään sopivasti eikä enää yli tarpeen kuten passiivisena ja univajeessa.

Nyt riittää siis paukkuja tehdä ruokavalioonkin muutoksia. Aloitatko säännöllisestä syömisestä vai lisäämällä kasviksia? Panostamalla välipaloihin vältät pitkien ateriavälien tuoman jättinälän. Kasviksia taas saat lisättyä helposti esimerkiksi smoothiella, johon tulee jo yksin päivän minimiannos terveellisiä kasviksia.

Näillä kolmella viikkoteemalla saat oikean tehostartin elämäntapamuutokseen!

Verkkovalmentaja, personal trainer ja ravintovalmentaja Maikki Marjaniemi (oik.) sekä liikunnanohjaaja ja hyvinvointivalmentaja Sohvi Ollila auttavat ihmisiä onnistumaan tavoitteissaan, löytämään liikunnan ilon sekä oivaltamaan pienten muutosten tuomat suuret tulokset.

Maikki ja Sohvi antavat Ilta-Sanomien verkkosivujen palstalla kerran viikossa käytännönläheisiä vinkkejä terveellisempään ja virkeämpään arkeen sekä tehokkaaseen treeniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?