Kolme tapaa, joilla tehostat rasvanpolttoa treenin avulla – personal trainer oikoo myös pari yleistä harhaluuloa - Laihdutus - Ilta-Sanomat

Kolme tapaa, joilla tehostat rasvanpolttoa treenin avulla – personal trainer oikoo myös pari yleistä harhaluuloa

Personal trainer neuvoo kolme tapaa, joilla tehostat rasvanpolttoa treenin avulla.

26.10. 16:03

Rasvanpoltossa tärkeimmät tekijät ovat ruokavalio, riittävä laadukas uni sekä oikeanlainen treeni. Jos omaa rasvanpolttotavoitettaan haluaa tukea liikunnan avulla, mitä treenaamisessa tulisi huomioida?

  • Katso yllä olevalta videolta, kuinka poltat rasvaa treenin avulla.

Näiden kolmen vinkin avulla pystyt tukemaan rasvanpolttotavoitettasi treenin avulla.

1. Priorisoi vastusharjoittelu

Moni saattaa luulla, että kovatehoinen aerobinen treeni on paras tapa polttaa rasvaa, vaikka vastusharjoittelu oikein tehtynä voi tuoda paljon merkittävämpiä tuloksia. Aerobinen treeni saattaa toki kuluttaa paljon, mutta energiaa voi lähteä myös lihaksista rasvavarastojen sijaan. Todella suuri kulutus saattaa myös tuoda haasteita rasvanpolttoa tukevaan syömiseen sekä palautumiseen.

Oikein suunniteltu rasvanpolttotreeni painojen kanssa herättelee rasvanpolttohormoneja sekä käynnistää kehossa proteiinisynteesin, joka mahdollistaa lihasmassan säilymisen vaikka rasva palaisi. Tämän vuoksi painojen kanssa treenaaminen toimii rasvanpoltossa tehokkaammin, kuin pelkät lukuisat aerobiset treenit.

Kannattaa siis yhdistää kestävyysliikuntaharrastukseesi pari tehokasta salitreeniä viikossa. Näin edistät rasvanpolttoa niin, että rasvamassasi vähenee ja lihaskuntosi paranee. Lisäksi lihaksikkaampi keho kuluttaa levossakin enemmän, joten lihaskunnon treenaaminen kannattaa siitäkin syystä.

2. Treenaa koko kroppa kerralla

Kiinteytymistä havitellessaan monijakoinen treeniohjelma ei ole se optimaalisin tapa saada parhaita tuloksia. Rasvanpoltossa kannattaakin suosia koko kropan treenaamista kerralla, sillä sen avulla saadaan aikaan suuri kulutus ja aineenvaihdunnan nousu.

Lisäksi koko kehon treenissä yksittäiselle lihasryhmälle ei ehdi tulla lukuisia sarjoja, minkä johdosta palautuminenkin on nopeaa ja näin seuraavan treeninkin kimppuun pääsee nopeammin – eli treenejä pystyy myös tekemään useampia viikossa. Vinkkejä koko kropan salitreeniin löydät täältä.

3. Muista, ettei rasvaa voi polttaa kohdennetusti

Moni saattaa haksahtaa siihen luuloon, että esimerkiksi ääretön vatsarutistusten tekeminen polttaisi keskivartalosta rasvaa. Jonkin tietyn kehonosan treenaaminen ei kuitenkaan polta rasvaa kyseiseltä alueelta.

Rasvanpolttotreeni kannattaa rakentaa suurien moninivelliikkeiden ympärille. Nämä liikkeet kuormittavat suuria lihasryhmiä. Suuret lihasryhmät kuluttavat enemmän kuin pienet, ja suuret liikkeet kuormittavat lisäksi myös pienempiäkin lihaksia – näin treeniin käytetystä ajasta saa myös enemmän vastinetta. Hyviä liikkeitä ovat esimerkiksi kyykyt, punnerrukset, soudut, maastavedot sekä leuanvedot. Näiden avulla rasva palaa tehokkaammin suuren kulutuksen myötä.

Voimakkaita treenihetkiä!

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa pitävä liikunnanohjaaja ja hyvinvointivalmentaja Sohvi Ollila antaa monipuolisesti vinkkejä liikkumiseen ja arjen hyvinvointiin. Työssään Sohvi auttaa ihmisiä innostumaan liikunnasta ja oivaltamaan pienten muutosten tuomat suuret tulokset.

Katso myös sarjan edelliset jaksot:

Pidä huolta, ettei peppusi laiskistu! Sohvin pikaohjeilla saat pakaralihakset aktivoitua hetkessä

Vain 3 liikettä riittää – nämä panevat vatsalihaksesi töihin tehokkaasti ja monipuolisesti

Huomaatko annosten eron? Tee nämä muutokset ja saat painon paremmin hallintaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?