Vain 3 liikettä riittää – nämä panevat vatsalihaksesi töihin tehokkaasti ja monipuolisesti - Laihdutus - Ilta-Sanomat

Vain 3 liikettä riittää – nämä panevat vatsalihaksesi töihin tehokkaasti ja monipuolisesti

Vatsalihakset tarvitsevat vaihtelua treenissä, jotta ne kehittyvät.

12.10. 18:46

Ihan kuten muutkin lihasryhmät, myös vatsalihakset tarvitsevat kehittyäkseen vaihtelua treeneissä niin liikkeiden kun vastuksenkin suhteen.

  • Yllä olevalta videolta näet kolme erilaista teholiikettä vatsalle, joista voit saada uutta inspiraatiota vatsatreeniin!

Voit tehdä tämän vatsatreenin esimerkiksi jonkin toisen treenin lopuksi.

Tee liikkeet peräkkäin kolmen kierroksen ajan. Palauttele liikkeiden välissä noin 30 sekuntia niin, että olet taas valmis seuraavaan liikkeeseen. Kierrosten välissä voit pitää noin minuutin tauon.

1. Rutistusvariaatio

Asetu selinmakuulle ja tuo jalat koukkuun. Vie kädet suoriksi lattialle vartalon jatkeeksi. Lähde rutistamaan vatsalihasten voimalla ylävartaloa irti maasta niin, että kädet nousevat ja kurkottavat toista jalkaa kohti. Jalka siis ojentuu samalla suoraksi ja kädet kurkottavat suoristunutta jalkaa kohti. Laskeudu rauhassa takaisin lähtöasentoon ja toista rutistus nyt ojentamalla toista jalkaa.

Tee yhteensä 12 rutistusta.

2. Jalkojen nosto + levitys alhaalla

Käy selinmakuulle suoraksi. Kädet voivat olla niskan takana. Lähde nostamaan jalat irti maasta vatsalihasten voimalla. Kun jalat ovat ylhäällä suorina, rutista vielä vatsan voimalla lantiota irti maasta. Laske jalat jarrutellen takaisin alas, käytä alhaalla jalat erillään ja tuo ne takaisin yhteen (vatsalihaksissa pysyy koko ajan sitkeä aktivointi) ja jatka taas liikettä samaan tapaan.

Tee liikettä yhteensä 12 kertaa.

3. Sivurutistus

Käy selinmakuulle, aseta jalat koukkuun ja kädet suoriksi vartalon jatkeeksi lattialle. Kuvittele, että pitelet käsien välissä palloa. Lähde rutistamaan vatsalihasten voimalla niin, että viet ”palloa” ensin toiselle puolen jalkoja, palaat takaisin lähtöasentoon ja sitten viet pallon toiselle puolelle jalkoja ja taas palaat välissä takaisin alas.

Tee molemmille puolille yhteensä 14 rutistusta.

Kivoja vatsatreenejä!

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa pitävä liikunnanohjaaja ja hyvinvointivalmentaja Sohvi Ollila antaa monipuolisesti vinkkejä liikkumiseen ja arjen hyvinvointiin. Työssään Sohvi auttaa ihmisiä innostumaan liikunnasta ja oivaltamaan pienten muutosten tuomat suuret tulokset.

Katso myös sarjan edelliset jaksot:

Huomaatko annosten eron? Tee nämä muutokset ja saat painon paremmin hallintaan

Haluaisitko lisää energiaa päivään? Kolme uutta ideaa aamupalalle

Haluatko nukkua paremmin? Iltapalan avulla se onnistuu – 3 hyvää reseptiä pitävät riittävän kylläisenä aamuun

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?