Yksi kysymys paljastaa, laihdutko pysyvästi

Ihmedieeteillä on ihmeelliset tulokset, sanoo hyvinvointivalmentaja Jutta Larm.

Tiukoilla ruokavalion rajoituksilla kilot karisevat nopeasti – mutta usein eivät pysyvästi.

6.2.2020 13:13

Ylimääräisiä kiloja on mahdollista tiputtaa tiukoilla ruokavalion rajoituksilla nopeasti. Etenkin silloin, jos ylipainoa on paljon, muutos voi olla lyhyessä ajassa hyvin huomattavakin.

Nopeat tulokset voivat ymmärrettävästi houkutella. FitFarmin hyvinvointivalmentaja Jutta Larm kuitenkin muistuttaa pikadieettien ikävästä kääntöpuolesta: paino voi alkaa jojoilla edestakaisin, jopa korkojen kera.

Larmin mukaan yksi kysymys paljastaa, onko painonhallintasi kestävällä pohjalla – vai oletko riskissä luisua painon jojoilun puolelle.

– Laihduttajan tulisi miettiä, onko tämä ruokavalio sellainen, että voisin syödä näin vuoden kuluttua, hän sanoo.

– Jos vastaus on kyllä, tiedät olevasi luultavasti oikeilla jäljillä.

”Ihmedieeteillä on ihmeelliset tulokset”

Mitä erikoisempi dieetti on, sitä suurempi on todennäköisyys, ettei painonpudotus jää pysyväksi.

– Senhän tiedämme, että ihmedieeteillä on ihmeelliset tulokset – kadotetut kilot tulevat yleensä 1,5:n kertoimella takaisin.

Larm vakuuttaa, että ylikiloista pääsee eroon myös pieniä muutoksia tekemällä, muutos vain ei näy peilissä aivan yhtä nopeasti.

Maltillisen painonpudotusvauhdin suuri etu on kuitenkin se, että elintapojen muutokset eivät jää väliaikaiseksi rutistukseksi vaan ne hitsautuvat luonnolliseksi osaksi arkea.

– Kun tarpeeksi kauan toistat samaa toimintamallia, siitä tulee oikeasti elämäntapa. Mitä kummallisempi dieetti on ja mitä ihmeellisempiä juttuja se pitää sisällään, sitä vaikeampi sitä on pitkäkestoisesti noudattaa, Larm tiivistää.

Näin saat pysyviä tuloksia

Jutta Larm antoi ohjeet, joilla laihtuminen on varmaa – ja se tapahtuu sellaisella vauhdilla, että tulokset pysyvät. Hän kertoi 17 pikkumuutosta, joita voit lisätä arkeesi vähitellen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?