Tämä kuva sai Heidin, 29, laihduttamaan vuodessa 25 kiloa: kotiäiti kertoo nyt, kuinka onnistui – nerokas somekikka auttoi

Julkaistu:

Laihdutus
Heidi laihdutti 25 kiloa vauva-arjen keskellä.
Viime vuoden maaliskuussa lahtelainen Heidi Korvenranta katseli kuvia pienen tyttärensä ristiäisistä. Kuvat eivät olleet tuoreen äidin mieleen, sillä juhla-asuksi valittu musta mekko ei istunut toivotulla tavalla.

– Olen aina tykännyt itsestäni, mutta siinä kohtaa tuli olo, että ei, minä en ole tuo ihminen, 29-vuotias kotiäiti muistelee.

Korvenranta päätti hankkiutua eroon raskauskiloista ja jo ennen raskautta kertyneistä liikakiloista. Kiloja karisi vuoden aikana 25.


Terveelliset herkut auttoivat alkuun

Korvenranta kertoo yrittäneensä laihduttaa myös aiemmin.

– Minulla on ollut ”elämän kiloja”.

Mikä sitten sai Korvenrannan onnistumaan tällä kertaa?

Yksi avainasemassa ollut asia oli rauhallinen laihdutustahti. Toisena niksinä toimivat terveelliset herkut, kuten kaurahiutaleista, banaanista ja raakasuklaasta leivotut keksit.

– Ensimmäisenä piti päästä sokerikoukusta irti. Lopetin Coca-Colan ja mehujen lipittämisen, Korvenranta kertoo.

Tuore äiti ei kuitenkaan halunnut antaa periksi sokerihimolle.

– Ajattelin, että sokerista irti päästäminen oli kuin talon perustus, ja että jos en saa tätä asiaa kuntoon, en voi edetä seuraavalle portaalle.

– Moni näkee tilanteet niin, että menetät tai kiellät itseltäsi jotain. Totta kai alussa se oli sitä ja piti taistella irti sokerikoukusta. Vertasin sokerikoukkua siihen kuin olisi koukussa tupakkaan.


Kun ruokavalio oli kunnossa, lisäsi Korvenranta liikunnan määrää. Äitiporukan yhteiset lenkit osoittautuivat hyödylliseksi laihdutusurakassa.

– Aloin liikkumaan hiljalleen. Liikunta rytmittää syömistä ja tekemistä, ja siitä tulee hyvä olo. Käyn kuntosalilla, missä on lapsiparkki. Se lapsiparkki on myös pelastanut minut, koska olen saanut tunnin aikaa itselleni treenin ajaksi.

Salainen sometili loi uskoa onnistumiseen

Yksi syy onnistuneeseen laihdutusurakkaan oli se, ettei elämässä ollut vuoden aikana stressiä, sillä hän on kokenut äitiysvuoden itselleen sopivaksi ja vähemmän stressaavaksi kuin arjen ennen äitiyttä.

Myös äitiys toimi motivaattorina – erityisesti hukassa olleeseen ateriarytmiin.

– Halusin näyttää lapselleni esimerkkiä. Tyttöni alkoi kuuden kuukauden ikäisenä opettelemaan ateriarytmiä. Mietin miksen itse söisi aamupalaa ja näyttäisi hänelle mallia.

Yksi Korvenrannan omista nikseistä on ollut salainen Instagram-tili. Tilillä ei ole seuraajia ja Korvenranta on lisännyt kuvia itsestään vain itseään varten.

– Kuvat tulevat Instagram-feedissä vierekkäin, jolloin muutoksen näkee helpommin.


Vaatteet motivoivat

Jatkossa Korvenranta aikoo keskittyä ylläpitämään nykyistä painoaan.

– Vaikka sitä ei uskoisi, hyvä olo motivoi tekemään parempia valintoja niin ruuan kuin liikunnan suhteen.

Huikean laihdutusurakan tehnyt nainen haluaa neuvoa muita laihduttajia myös palkitsemaan itsensä esimerkiksi aina kahden tai viiden kilon laihtumisen jälkeen.

– Minua itseäni motivoi myös se, että tiesin minulla olevan paljon vaatteita, jotka ovat maksaneet, joten halusin mahtua niihin.

Ristiäisissä päällä olleesta mekosta sen sijaan on tullut nyt iso.

Oletko sinä tehnyt onnistuneen elämänmuutoksen? Lähetä kuvat ja tarinasi osoitteeseen taiga.hakkila@iltasanomat.fi.

Heidin 9 vinkkiä laihduttajille

  1. Hankkiudu irti sokerikoukusta!
  2. Tee itse kotiruokaa (jonka mummosikin tunnistaa)!
  3. Liiku omaksi iloksesi. Toimintakyky säilyy, mieli virkistyy ja kunto kohenee.
  4. Panosta ateriarytmiin!
  5. Muista kohtuulliset annoskoot!
  6. Jätä hiilareista ensimmäisenä pois leipä.
  7. Tekosyitä löytyy aina, mutta jos tosissaan haluaa jotain, siihen löytää keinot. Tunnet itsesi paremmin kuin kukaan muu.
  8. Opettele rakastamaan itseäsi!
  9. Liikunta tai syöminen ei saa olla rangaistus!